Op zoek naar een makkelijk maar heerlijk bijgerecht voor tijdens de feestdagen? Maak dan zeker weten deze aardappelgratin in de slowcooker. Met een paar ingrediënten zet je dit romige aardappelgerecht op tafel. Deze aardappelgratin zit bomvol smaak en de geraspte kaas maakt het nog lekkerder. Heerlijk bij een stukje vlees of vis tijdens het kerstdiner.
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker, die wij gebruiken, is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.
Heb je geen slowcooker, maar wil je wel aardappelgratin eten? Hier heb je ons recept voor Aardappelgratin uit de oven.
Het maken van Aardappelgratin in de Slowcooker
Pers of snijd de knoflook fijn en plaats het in een pan samen met de tijm, kookroom en de nootmuskaat. Verwarm het kookroom.
We gaan nu lagen maken. Maak overlappende lagen van de aardappelschijfjes op de bodem van de slowcooker. Onze slowcooker is 4,7 liter. Tussen iedere laag in schenken wij wat kookroom en strooien wij wat van de belegen kaas eroverheen. Ga door totdat alle aardappelschijfjes op zijn.
Kook de aardappelen 4 tot 5 uur op de high stand. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de aardappelgratin en grill deze in de oven een paar minuten onder de grillstand. Plaats hem nog 15 minuten terug in de slowcooker met de deksel van de pan af.
Ik wil dit vanavond maken, maar moet het echt 4 tot 5 uur op de high stand?
Hoi Lon,
Wat leuk dat je dit wil maken. Voor dit recept zou ik 4 uur aanhouden en dan kijken of de aardappeltjes zacht genoeg zijn. Zo niet dan kun je de aardappelen langer laten garen.
Wij horen graag wat jullie er van vonden 🙂
Groetjes, Shanna, Kheira en Selma