Recept

Aardappel Gratin

Aardappel Gratin

Aardappel gratin is groot favoriet bij ons thuis. Voornamelijk tijdens de feestdagen staat het op tafel. Wij vinden het ontzettend lekker bij een stukje vlees of vis. Deze zelfgemaakte aardappel gratin is lekker romig, heeft een heerlijke kaaskorst en is goed op smaak. Naast de room en nootmuskaat maakt de kaas de gratin natuurlijk helemaal af. Door de oven worden de aardappeltjes lekker zacht en de bovenkant met kaas lekker knapperig. Dit kan niet fout gaan en het is zo lekker! Perfect voor kerst.

Bereiding Aardappel Gratin

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en was ze met koud water. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes met een schilmesje, een kaasschaaf of mandoline.

Pak dan een grote mengkom en voeg hier de kookroom, peper, nootmuskaas en fijngesneden teentje knoflook aan toe. Voeg de aardappeltjes plakjes ook toe aan de kom en schep alles goed door elkaar.

Vet de ovenschaal, waar de gratin in gaat, in met een beetje boter. Giet de aardappeltjes in roommengsel in de ovenschaal of plaatst ze plakje voor plakjes zodat je mooie laagjes krijgt. Strooi dan nog wat geraspte kaas over de aardappels en plaats de ovenschaal in de ovenschaal. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten af.

Houd de gratin tussendoor in de gaten zodat het niet te hard gaat. Als de gratin heerlijk goudbruin is, kan het uit de oven. Laat de gratin wel eventjes afkoelen voordat je het gaat eten, anders kun je je tong verbranden en dat zou zonde zijn.

Geniet ervan!

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere bijgerechten? Neem eens een kijkje op deze pagina.

Aardappel Gratin
Aardappel Gratin
Aardappel Gratin
Aardappel Gratin

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenKerstBijgerechten

Laat gerust een reactie achter