Aardappelgratin

Aardappelgratin

Bij een heerlijk stukje vlees of vis hoort ook een heerlijk bijgerecht. Aardappels zijn bij ons dan altijd favoriet. We bereiden ze op verschillende manier, denk aan partjes met rozemarijn, knapperig uit de oven of in dit geval een heerlijke aardappelgratin. Hier zijn wij in het bijzonder erg gek op. Lekker romig en die kaas erbovenop maakt het helemaal af.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

Schil de aardappelen en was ze met koud water. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes met een schilmesje of een kaasschaaf. Meng in een grote kom de kookroom met de peper, nootmuskaat en het teentje knoflook. Voeg de aardappelplakjes bij de kookroom en meng alles door elkaar zodat de room en kruiden goed verdeeld zijn over de aardappel. Pak een kleine ovenschaal en vet deze in met een beetje boter. De afmetingen van de ovenschaal die wij gebruikten was: 20 x 20. Natuurlijk was dit voor een 2 persoonsportie. Giet de aardappel en kookroom in de ovenschaal en bestrooi het mengsel met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Houd de gratin tussendoor in de gaten zodat het niet te hard gaat. Als de gratin heerlijk goudbruin is, kan het uit de oven. Wij snappen dat jullie gelijk willen genieten van deze heerlijke aardappelgratin maar wacht een paar minuten voor het gebruik. Anders verbrand de tong en dat zou toch heel zonde zijn.

Geniet ervan! Eet smakelijk!

Aardappelgratin

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodBijgerechtenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter