Tijdens de feestdagen stelen vaak de hoofdgerechten en de toetjes de show. Maar vergeet niet dat de juiste bijgerechten net zo belangrijk zijn! Een heerlijk sausje of een frisse salade kunnen het gerecht helemaal afmaken. Wij maken altijd graag een aardappel bijgerecht bij ons stukje vlees of vis. Deze aardappeltorentjes met Italiaanse kruiden is onze nieuwste favoriet. De torentjes zien er feestelijk uit, zijn goed op smaak gebracht door de tijm, oregano en geraspte kaas en daarnaast zijn ze makkelijk om te maken. Door de oven wordt de aardappel lekker krokant en dat is ook zeker iets wat je vaak je wil eten. Met dit recept steel je dus niet alleen de show met jouw stukje vlees/vis, maar ook met een heerlijk bijgerecht als deze!
Bereiding van de Aardappeltorentjes met Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Met een beetje olijfolie en keukenpapier vetten wij een cupcake bakblik in.
Met een mandoline snijden wij de aardappel in dunne en gelijke plakjes. Heb je geen mandoline dan kan je dit ook met de hand doen. Plaats de aardappelplakjes in een kom en meng het met de gesmolten roomboter, tijm, oregano, geraspte kaas en zout.
Maak torentjes in de cupcake vorm en zorg er voor dat er een beetje extra kaas bovenop ligt! Extra lekker. Plaats aluminiumfolie over de cupcake vorm heen. Wil je niet dat de kaas blijft plakken aan het aluminium folie, smeer dan wat olijfolie aan de binnenkant van de aluminiumfolie. Plaats de cupcake vorm in het midden van de oven en rooster de aardappelen 30 minuten. Na 30 minuten halen wij het aluminium folie eraf en grillen wij de aardappelen tot ze bruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
Deze aardappeltorentjes kan je met gemak van te voren maken. Warm het gewoon de volgende dag weer op in de oven!
Laat gerust een reactie achter