Een aardbeien cheesecake in een glaasje die binnen no time op tafel staat, dat wil iedereen toch. Het toetje is lekker romig, fris, zoet en heerlijk in combinatie met de koekjesbodem. Daarnaast is het glaasje super makkelijk om te maken en heb je geen baktijd nodig. Doordat je de cheesecake in een glaasje maakt, kun je het ook makkelijk meenemen. Ook kun je gemakkelijk een eenmansportie maken of voor 2 personen. Zo kun je ook in een kleiner gezelschap genieten van een heerlijke aardbeien cheesecake.
Kortom allemaal pluspunten, reden genoeg om snel van dit toetje te genieten!
Bereiding van de aardbeien cheesecake in een glaasje
Als eerste zet je de glaasjes alvast klaar.
Plaats de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben, kun je ook alle koekjes in een diepvries zak plaatsen en deze fijn slaan met bijvoorbeeld een deegroller.
Verwarm de roomboter in een steelpannetje en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Snijd dan alle aardbeien in kleine stukjes. Bewaar een paar hele aardbeien voor de decoratie van het toetje. Pak een beslag kom en mix hier de monchou met de suiker in. Voeg dan de slagroom toe en mix alles tot een romig mengsel. Voeg de helft van de aardbeien toe en mix alles goed door elkaar. Spatel daarna de andere aardbeien luchtig door het room mengsel.
Pak de glaasjes en schep eerst koekkruimels op de bodem. Verdeel vervolgens het aardbeien roommengsel over de glaasjes met koekkruimels en garneer eventueel met een verse aardbeien en een blaadje munt.
Nu is het toetje klaar om uit te delen.