Recept

Aardbeien cheesecake



Deze superromige aardbeien cheesecake met een frisse aardbeiensaus is echt een smaakbom! De zachte vulling smelt in je mond en de aardbeiensaus maakt het helemaal af met een heerlijk zoetje. De krokante bodem van koekkruimels zorgt voor de perfecte balans van textuur. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een lekker dessert, deze cheesecake is altijd een hit! Ook de perfecte traktatie voor een verjaardag.

Mocht je gebruik maken van diepvries aardbeien, zorg er dan voor dat deze ontdooid zijn wanneer je met het recept gaat beginnen.

Ook de eieren kunnen het beste op kamertemperatuur zijn.

Bereiding van de aardbeien cheesecake

Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier.

Zet de oven aan op 170 graden.

Begin dan met de bodem en vermaal hiervoor de koekjes tot fijne kruimels. Verhit dan de roomboter in een koekenpannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer alles goed door elkaar zodat de boter verdeeld is over alle koekkruimels. Schep de koekjes op de bodem van de springvorm en verdeel deze over de hele bodem. Druk het goed aan met een lepel zodat je een gladde bodem hebt. Plaats dan de springvorm in de koelkast.

Pak een grote beslagkom en voeg hier de mascarpone en crème fraîche aan toe en klopt het een beetje los. Voeg dan de eieren toe en klop het als een romig beslag. Pak een klein kommetje en meng de suiker met de bloem. Voeg dit vervolgens toe aan het roomkaasbeslag en klopt alles goed door, zodat er geen klontjes achterblijven.

Gebruik een hakmolen, blender of staafmixer om de aardbeien fijn te pureren. Zodra dit gelukt is, schenk je de aardbeienpulp door het roomkaasmengsel. Schep alles goed door elkaar.

Haal de bodem uit de koelkast en schenk het cheesecake beslag boven op de bodem. Plaats dan de taart in de oven en bak deze 50 minuten lang in de oven. Zodra de taart klaar is, haal je hem niet gelijk uit de oven. Zet de oven uit en laat de klep op een kiertje staan, zodat de taart geleidelijk kan afkoelen.

Ondertussen kun je beginnen met de aardbeiensaus.

Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de aardbeien in grove stukken, het water en de kristalsuiker aan toe. Breng het aan de kook en roer af en toe. Zodra het kookt, zet je het vuur op laag en laat je het 5 minuten doorpruttelen. Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.

Schenk de saus over de taart en dan kun je de taart serveren.

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCheesecake