Recept

Aardbeien Cupcakes

Aardbeien Cupcakes
Aardbeien Cupcakes
Aardbeien Cupcakes
Aardbeien Cupcakes

Aardbeien zijn een van onze favoriete vruchten. Heerlijk met wat yoghurt en wat suiker, maar aardbeien zijn ook lekker met chocolade. Deze keer eten we totaal iets anders met aardbeien, namelijk de aardbeien cupcakes. Lees nu snel hoe je deze heerlijke aardbeien cupcakes kunt maken!

Bereiding van de Aardbeiencupcakes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Aardbeienjam

Mix de aardbeien in een foodprocessor tot ze fijn gemalen zijn. Haal de aardbeien dan door een fijne zeef heen boven een klein pannetje. Voeg de 2 eetlepels suiker toe en breng dit aan de kook voor ongeveer 10 minuten tot er een dikkere textuur ontstaat.

Cupcakes

Nu kunnen we aan het beslag beginnen voor de cupcakes. Zeef de bloem, suiker en de bakpoeder boven een mengkom. Voeg vervolgens de roomboter en de eieren toe. Mix het tot het een beslag is. Zet nu de mixer, 1 minuut, op een hoge snelheid . Voeg vervolgens de melk en de vanille-extract toe. Mix het op hoge snelheid voor ongeveer een halve minuut, zodat alles goed gemengd is.

Plaats de cupcakevormpjes in een cupcake vorm en schep de cupcake vormpjes voor 2/3 vol. Plaats de cupcakes in het midden van de oven en bak het af in 22 minuten of wanneer de prikker schoon eruit kan.

Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je verder gaat. Gebruik een chopstick of een rietje om een gaatje te maken in de bovenkant en in het midden van de cupcakes. Schep de aardbeienjam in een spuitzak of een decoratiespuit en spuit wat in het gat van de cupcake.

Versiering

Wij gaan nu de topping van deze cupcakes maken. Mix de boter totdat de kleur veel witter is geworden en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig gemengd is. Doe dit uiteraard op een lage snelheid, anders zit de hele keuken onder de poedersuiker.

Mix in een foodprocessor gevriesdroogde aardbei. Hierdoor heb je een aardbeien poeder met intense aardbeiensmaak. Je kan gevriesdroogde aardbeien kopen online of bij de Albert Heijn.

Wanneer alles goed gemengd is, voegen wij de de vanille-extract, melk, gevriesdroogde aardbeien toe. Schep de botercrème in een spuitzak.

Spuit een toef op de volledig afgekoelde cupcakes en versier de cupcakes met de overgebleven aardbeienpoeder.

Haal de cupcakes ongeveer een ½ uur tot 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen.

Aardbeien Cupcakes
Aardbeien Cupcakes
Aardbeien Cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter