Recept

Aardbeien Kwarktaart met Oreo

Aardbeien Kwarktaart met Oreo

Heb jij een verjaardag of moet je trakteren op je werk? Deze heerlijke aardbeien kwarktaart met oreo zal zeker in de smaak vallen! Het is een super simpel recept en de combinatie van aardbeien en oreo geven er een feestelijk tintje aan. Daarnaast maken wij deze kwarktaart helemaal from scratch. Dr. Oetker komt hier niet te pas. Met deze lekkere taart laten wij zien dat het maken van een kwarktaart ontzettend simpel is en dat je een pakje helemaal niet nodig hebt. De smaak is echt heerlijk dus daar veranderd niets aan. Alleen maar beter dus!

Deze lekkere aardbeien kwarktaart met oreo hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.

Bereiding van deze Aardbeien Kwarktaart met Oreo

Vermaal de Oreo’s in een keukenmachine totdat ze helemaal fijn zijn. Verwarm in een steelpannetje de boter en zodra deze gesmolten is, roer je de boter door de vermalen Oreo’s. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vul dan de bakvorm met de koekkruimels. Verspreid de kruimels over de gehele oppervlakte en druk het goed aan zodat er een mooie bodem ontstaat. Plaats dan de vorm, minimaal 10 minuten, in de koelkast zodat de bodem kan afkoelen en hard worden.

Klop de slagroom met de suiker stijf en meng dit vervolgens met de aardbeien kwark. Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water. Dit duurt ongeveer 5 minuten lang. Daarna knijp je de blaadjes gelatine uit en kook je ze samen met één eetlepel water per blaadje in een steelpannetje. Wanner de gelatine is opgelost meng je één eetlepel van het kwark/slagroom mengsel met de gelatine. Roer alles goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt.

Giet dan het mengsel door de rest van het kwark/slagroom mengsel en giet alles dan op de Oreo bodem. Zet de springvorm opnieuw in de koelkast en laat de taart opstijven. Na 2 uur is de taart klaar om gegeten te worden. Versier hem nog met een paar mooie, verse aardbeien en stukjes Oreo.

Voila, nu heb je één super lekkere, maar simpele verjaardagstaart.

Deze monchoutaart doet het trouwens ook altijd goed op verjaardagen!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en TaartenCheesecake

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter