Recept

Aardbeien Pannenkoeken

Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken

Deze roze aardbeien pannenkoeken zijn om verliefd op te worden. Een beter ontbijtje dan dit kan het niet worden. Ze zijn lekker en onmogelijk om te mislukken. De pannenkoekjes danken hun kleur aan de hoeveel aardbeien en frambozen in het beslag. Hierdoor worden ze mooi roze en zien ze er onwijs liefdevol uit. Perfect voor Valentijnsdag of een andere mooie gelegenheid. Hoe dan ook, het is een geweldig begin van de dag.

Bereiding van deze heerlijke Aardbeien Pannenkoeken

Weeg de juiste hoeveelheid bloem af en meng deze samen met de suiker en het bakpoeder in een grote beslagkom.

Snijd dan de aardbeien in kleine stukjes en gooi deze in een blender. Voeg dan de melk en frambozen toe en blend alles tot een glad mengsel.

Schenk de inhoud van de blender bij de bloem en suiker in de beslagkom. Voeg ook het ei en de theelepel vanille-extract toe. Mix alles met een garde tot een luchtig beslag. Dit beslag zal nu lichtroze zijn. Om de pannenkoeken een mooiere roze kleur te geven, kun jej twee eetlepels rode bietensap toevoegen. Dit geeft het beslag een vollere roze kleur. Natuurlijk kun je de sap ook achterwege laten en zullen de pannenkoekjes lichtroze kleuren, zoals wij deden.

Pak de koekenpan of nog beter een pannenkoekenpan en verhit hier een beetje olie in. Zodra de olie warm is, schep je een beetje van het beslag, met een beslaglepel, in de pan. Meestal vul ik de lepel tot de helft, zodat je kleinere, ronde pannenkoekjes krijgt. Wacht met het omdraaien van de pannenkoekjes. Zodra je luchtbelletjes aan de bovenkant van de pannenkoek ziet verschijnen, kun je de pannenkoeken voorzichtig proberen om te draaien.

Herhaal alle stappen tot het beslag op is.

Versier vervolgens deze heerlijke pannenkoeken met slagroom, verse aardbeien, frambozen of eventueel zelfs wat chocolade!

Happy Valentine!

Meer soorten pannenkoeken? Kijk hier voor onze pannenkoeken met bosbessen of ga voor onze amandelmelk pannenkoekjes.

Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter