Recept

Aardbeien Pannenkoeken

Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken

Deze roze aardbeien pannenkoeken zijn om verliefd op te worden. Een beter ontbijtje dan dit kan het niet worden. Ze zijn lekker en onmogelijk om te mislukken. De pannenkoekjes danken hun kleur aan de hoeveel aardbeien en rode bietensap in het beslag. Hierdoor worden ze mooi roze en zien ze er onwijs liefdevol uit. Perfect voor Valentijnsdag of een andere mooie gelegenheid. Hoe dan ook, het is een geweldig begin van de dag!

Bereiding van deze heerlijke Aardbeien Pannenkoeken

Zorg dat je de juiste hoeveelheid bloem hebt afgewogen en meng deze samen met de suiker en het bakpoeder in een grote beslagkom.

Snijd vervolgens de aardbeien in kleine stukjes. Pak dan de blender en mix de melk met de aardbeien tot het een glad mengsel.

Schenk daarna de inhoud van de blender bij het beslag in de beslagkom. Voeg ook het ei en de theelepel vanille-extract toe. Mix alles met een garde tot een luchtig beslag. Dit beslag zal nu lichtroze zijn. Om de pannenkoeken een mooiere roze kleur te geven, hebben wij twee eetlepels rode bietensap toegevoegd. Dit geeft het beslag een vollere roze kleur. Natuurlijk kun je de sap ook achterwege laten en zullen de pannenkoekjes lichtroze kleuren.

Pak dan de koekenpan of nog beter een pannenkoekenpan. Verhit hier een beetje olie in. Wanneer de olie warm is, schep je een beetje van het beslag met een beslaglepel in de pan. Meestal vul ik de lepel tot de helft, zodat je kleinere, ronde pannenkoekjes krijgt. Wacht met het omdraaien van de pannenkoekjes. Zodra je luchtbelletjes aan de bovenkant van de pannenkoek ziet verschijnen, kun je de pannenkoeken voorzichtig proberen om te draaien.

Herhaal alle stappen tot het beslag op is.

Versier vervolgens deze heerlijke pannenkoeken met slagroom, verse aardbeien of eventueel zelfs wat chocolade!

Happy Valentine!

Meer soorten pannenkoeken? Kijk hier voor onze pannenkoeken met bosbessen of ga voor onze amandelmelk pannenkoekjes.

Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken
Aardbeien Pannenkoeken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter