Recept

Aardbeien Schuimpjes

Aardbeien Schuimpjes
Aardbeien Schuimpjes

Deze aardbeien schuimpjes zitten vol met smaak. Wanneer je deze schuimpjes eet, proef je gelijk al de aardbeien. Heerlijk om uit te delen of om gewoon alles voor jezelf te houden.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Zorg dat alle kommetjes die in aanraking komen met het eiwit goed vetvrij zijn gemaakt. Dit kan door middel van een beetje citroensap door de kommetjes heen te halen. Splits vervolgens de eieren. Weeg de fijne kristalsuiker af en zet alvast de poedersuiker klaar.

Pak een klein pannetje en plaats hier de bevroren aardbeien in. Voeg de eetlepels water toe aan de aardbeien en zet de pan op het vuur. Blijf continue roeren, totdat de aardbeien zacht zijn en volledig gemengd met het water. Als de aardbeien aanbranden, wordt de smaak namelijk bitter. Haal dit aardbeienpapje door een fijne zeef. We hebben ongeveer 2 eetlepels nodig van dit mengsel. Heb je meer? Verhit het dan even in de magnetron, totdat het verdampt tot twee eetlepels.

Bereiding

Gebruik een mixer om de eiwitten te kloppen tot zachte luchtige pieken. Wanneer de eiwitten luchtige pieken hebben, voeg dan de kristalsuiker beetje bij beetje toe. Voeg daarna de poedersuiker toe en blijf het kloppen tot dat er stijve pieken ontstaan. Als je wilt weten of je pieken stevig genoeg zijn. Hou dan de kom onderste boven. Stijve pieken bewegen namelijk niet en zouden dan in de exact zelfde positie moeten blijven.

Voeg daarna het aardbeienpapje en de kleurstof toe, totdat er een rood schuimmengsel ontstaat. Schep het in een spuitzak. Maak kleine toefjes op bakpapier en plaats het rooster onder in de oven en bak de schuimpjes 2 uur.

De aardbeien schuimpjes worden eerder gedroogd dan gebakken in de oven. Daarom is het belangrijk dat de oven op een lage temperatuur staat en dit verklaard ook waarom het zoveel tijd kost, voordat ze volledig zijn gedroogd.

Geklopte eiwitten met suiker
Geklopte eiwitten met suiker
Bevroren aardbeien met water
Bevroren aardbeien met water
Aardbeien Schuimpjes
Ongebakken Aardbeien Schuimpjes
Aardbeien Schuimpjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter