
Deze aardbeien tiramisu is een lekker zomers dessert. Heerlijk in het zonnetje genieten van de aardbeien, room en lange vingers. De lange vingers dopen wij in licor 43 en sinaasappelsap voor een extra zomers effect. Op deze manier blijft het recept lekker fris en fruitig. Mmmm zo lekker! Wij zijn er gek op en het is zeker weer een andere tiramisu variant ten opzichte van de klassieke versie.
Natuurlijk kun je de alcohol ook achterwege laten en alleen sinaasappelsap gebruiken. Op deze manier heb je een kinder- en zwangerschapsproof recept.
Bereiding van de Aardbeien Tiramisu met Licor 43
Klop de slagroom stijf en voeg hier de poedersuiker aan toe. Meng dan de mascarpone door de slagroom en klop alles tot het een romig glad mengsel wordt. Snijd daarna de aardbeien in stukjes.
Meng de licor 43, vanille extract en sinaasappelsap met elkaar in een kommetje. Haal dan hier één voor één de 6 lange vingers doorheen.
Breek de lange vingers in stukjes en leg deze op de bodem van de glazen. Schep hier twee eetlepels mascapone/slagroom bovenop en leg daar vervolgens dan weer de stukjes aardbei boven. Herhaal deze handeling nog een keer en je tiramisu is klaar.
Geniet van dit zomers toetje!
Onze tiramisu met limoncello is ook een grote hit. Klik hier voor het recept.



Wanneer en waar moet je het vanille-extract toevoegen?
Hi Ingrid,
Bedankt voor de opmerking, we hebben de tekst aangepast.
De vanille extract voeg je toe bij de licor 43 en sinaasappelsap.
Veel plezier met het maken!
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hoelang van te voren kan dit dessert gemaakt worden?
Hoi!
Je kunt de toetjes prima een dagje van te voren klaar maken. Dat geldt voor elke tiramisu.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi!
Super lekker recept, maar ik denk dat de verhoudingen niet helemaal kloppen. Per persoon zou je namelijk 250 gram aan slagroom en mascarpone hebben nu toch? Dat was voor ons echt enorm veel, ik denk eerder dat dit recept voor 4 of zelfs 6 personen is met de bakjes die op de fotos te zien zijn 😉
Hoi!
Ja klopt helemaal wat je zegt. We hadden het recept aangepast maar het aantal porties nog niet. Het recept is voor 4 volle glaasjes.
Ik zal het aanpassen! Fijn dat het toetje evengoed erg heeft gesmaakt!
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma