Recept

Aardbeien Tiramisu met Licor 43

Aardbeien Tiramisu met Licor 43
Aardbeien Tiramisu met Licor 43

Deze aardbeien tiramisu is een lekker zomers dessert. Heerlijk in het zonnetje genieten van de aardbeien, room en lange vingers. De lange vingers dopen wij in licor 43 en sinaasappelsap voor een extra zomers effect. Op deze manier blijft het recept lekker fris en fruitig. Mmmm zo lekker! Wij zijn er gek op en het is zeker weer een andere tiramisu variant ten opzichte van de klassieke versie.

Natuurlijk kun je de alcohol ook achterwege laten en alleen sinaasappelsap gebruiken. Zo heb een kids- en zwangerschapsproof tiramisu recept.

Bereiding van de Aardbeien Tiramisu met Licor 43

Klop de slagroom stijf en voeg hier de poedersuiker aan toe. Meng dan de mascarpone door de slagroom en klop alles tot het een romig glad mengsel wordt. Snijd daarna de aardbeien in stukjes.

Meng de licor 43, vanille extract en sinaasappelsap met elkaar in een kommetje. Haal dan hier één voor één de 6 lange vingers doorheen.

Breek de lange vingers in stukjes en leg deze op de bodem van de glazen. Schep hier twee eetlepels mascapone/slagroom bovenop en leg daar vervolgens dan weer de stukjes aardbei boven. Herhaal deze handeling nog een keer en je tiramisu is klaar.

Geniet van deze heerlijke, zomerse traktatie.

Je kunt ook een tiramisu maken met limoncello. Klik hier voor het recept.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjes

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter