Hmmm… Zien deze aardbeienschelpen met custard er niet heerlijk uit? Naast de tompouce, is dit echt een van Shanna’s favoriete gebakjes. Dit komt mede door de romige custard en de heerlijke zoete aardbeien. Deze klassieker hadden we tot op heden nog niet online staan en daarom delen wij nu het recept met jullie. De gebakjes zijn super makkelijk om te maken en zien er ook nog eens prachtig uit.
Super leuk voor bij de koffie/thee, als traktatie of tijdens het Paasontbijt.
Bereiding van deze Aardbeienschelpen met Custard
Zet de oven alvast aan op 200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Begin met het maken van de schelpjes. Pak een metalen muffinvorm en zet deze ondersteboven. Vet de onderkant in met een beetje olie. Je gaat elk bladerdeegplakje over de buitenkant van de muffinvorm leggen in plaats van erin. Zo maken wij de bakjes.
Kluts een ei en smeer de bladerdeegvellen in aan 1 kant met het ei. Bestrooi dan de plakjes met suiker.
Zet de muffinvorm in de oven en bak de schelpen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Begin dan met het maken van de custard, Hiervoor kun je dit recept volgen. Snijd daarna de aardbeien in kwartjes.
Zodra de schelpen klaar zijn, laat je ze nog eventjes afkoelen.
Vul ze dan met de custard en versier ze met de aardbeien. Als laatste kun je nog wat suiker of poedersuiker over de aardbeien schelpen strooien.