
Deze heerlijke amandel perencake is een grote aanrader. Hij is snel gemaakt, super luchtig en vol van smaak. Dit komt doordat we deze heerlijke cake hebben gemaakt met amandelmelk en olijfolie. Beiden zorgen voor een heerlijke smaak en een luchtige cake. De peer past hier dan ook perfect bij. Daarnaast is deze cake ook een stuk gezonder doordat de boter vervangen is door olie en de bloem door amandelmeel. Dat klinkt helemaal geweldig toch?
Bereiding van de heerlijke Amandel Perencake
Zet de oven alvast aan op 170 graden.
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Dat is het amandelmeel, de bakpoeder, suiker en kaneel.
Vervolgens meng je in een andere kom de olie, amandelmelk, ei en vanille extract. Klop dit alles goed los en door elkaar tot één mengsel. Giet dan het mengsel van ei en amandelmelk beetje bij beetje bij de droge ingrediënten, o.a. de amandelmeel en suiker. Meng alles goed door elkaar tot er een glad, luchtig beslag ontstaat.
Pak dan de bakvorm en smeer deze in met een beetje boter of bekleed deze met bakpapier.
Schil de peren en snijd deze door de helft. Verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens de peren in plakjes.
Leg de plakjes peer over elkaar op een rijtje op de bodem van het bakblik. Giet dan het cakebeslag hier over heen.
Plaats het bakblik in de oven en bak de cake gaar in 45 minuten.
Strooi, wanneer de cake gaar en klaar is, nog wat kaneelpoeder over de peer.
Geniet van deze heerlijke perencake!


Hallo. Wat voor een bakblik moet ik gebruiken?
Goedemiddag,
Voor dit recept gebruiken wij een vierkant bakblik met de afmetingen: 20x20cm.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
2 vraagjes, kan ik dit ook in een soort pyrex schaal bakken? Heb niet echt een bakblik en kan ik de olijfolie vervangen door kokosolie? Zelfde hoeveelheid dan?
Hi Tasja,
Een glazen ovenschaal voldoet prima als bakvorm. Er zit maar één klein nadeeltje aan deze ‘bakvorm’: het gebak blijft sneller plakken. Dus het is erg belangrijk dat je de ovenschaal goed bedenkt met bakpapier.
Wat betreft de olijfolie vervangen voor kokosolie: dit zou ik niet aanraden tenzij je wil dat de cake naar kokos gaat smaken. Anders zou ik de olijfolie vervangen door zonnebloemolie of een andere plantaardige olie.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma