Sinds kort hebben wij iets super lekkers ontdekt. Cold brew coffee! We love it en helemaal in combinatie met amandelmelk en amarula. Vooral het laatste geeft deze ijskoffie net wat meer smaak. Het is als het ware een koffiecocktail. Vooral in de zomer, of in dit geval de nazomer, zijn wij gek op een verfrissende ijskoffie. Deze amarula ijskoffie met amandelmelk is ook een perfecte afsluiter van een diner. Zeker voor degenen die niet van een uitgebreid dessert houden, kunnen na het eten lekker genieten van een goede ijskoffie met een likeurtje.
Het recept voor de cold brew koffie vind je hier.
Amarula Vanilla Spice Cream
Amarula is een heerlijke, romige drank gemaakt in Zuid-Afrika. Het drankje bestaat uit vanille, suiker, room en de marula vrucht. De marula vrucht groeit aan de Afrikaanse Marulaboom, die ook bekend staat als de olifantenboom. Olifanten zijn namelijk gek op deze vruchten en daarom staat de olifant ook op de fles. Bovendien heeft Amarula een fonds opgezet voor de olifanten.
De Amarula vanille spice cream is een variant van de originele Amarula vanille cream. Aan dit drankje is gember toegevoegd.
De gember zorgt voor de ‘spice’ in de romige likeur. Dit past heerlijk bij de koffie en de likeur is goed om te drinken met ijsklontjes of gewoon puur.
Bereiding van de amarula ijskoffie met amandelmelk
Bij het maken van deze ijskoffie maken wij gebruik van cold brew coffee. Zorg ervoor dat je 240 mililiter klaar hebt staan voor dit recept. Let op: het maken van een cold brew coffee is niet moelijk, maar het moet zeker 12 uur staan voordat je het kan gebruiken voor deze amarula ijskoffie. Hier lees je alles over het maken van cold brew coffee.
Zodra je genoeg cold brew coffee hebt, kun je verder met het maken van deze geweldige ijskoffie met amarula.
Voeg de ijsklontjes toe aan een groot glas. Giet hier 120 ml cold brew coffee overheen. Pak dan een aparte mok en voeg hier de amarula en amandelmelk aan toe. Laat dit schuimen door gebruik te maken van een opschuimer. Verdeel dan de amandelmelk met amarula over de ijskoffie heen. Ready to drink!
PS. je zal wat cold brew coffee overhouden. Bewaar deze in een fles of pot in je koelkast, zodat je morgen weer kan genieten van een heerlijke ijskoffie.
Hoi,
Voor dit recept heb je Cold Brew Coffee nodig. Kun je die koffie ook gewoon zetten en dan 12 – 24 uur laten staan of wordt dat niet lekker? 🙂
Groetjes!
Hi Mieke,
Klopt! Cold brew coffee is het beste voor dit recept. Als je het met gewone koffie doet die je koud laat worden, dan zal de koffie meer bitter worden en dat is niet zo lekker. Cold brew koffie is namelijk een minder bittere koffie, doordat het koud weekt. Als je het warm gaat zetten, zal het veranderen in een bitterre koffie en daarmee minder lekker zijn.
Natuurlijk kun je het proberen maar dit is de reden waarom wij cold brew coffee gebruiken.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma