Recept

Amarula Trifle met Oreo

Amarula trifle met oreo
Amarula Trifle met Oreo Koekjes
Trifle met Oreo koekjes en Chocolade mousse
Trifle met Oreo koekjes en Chocolade mousse
Amarula Trifle met Oreo koekjes en Chocolade mousse

Oreo’s, chocolade mousse én een romige slagroom met Amarula, dat klinkt toch als een geweldige combinatie? En dat is het ook zeker! De chocoladesmaak met de romigheid van de Amarula slagroom is perfect! Deze Amarula trifle met oreo moet je zeker weten proeven en vaker maken. Het is namelijk een super lekker recept om te maken als je vrienden of familie langskomen. Bovendien is het toetje erg snel klaar, helemaal top toch?

Door de room en chocolade mousse vult dit dessert goed. Dat is wel iets om rekening mee te houden voordat je het serveert. Je kunt een kleinere portie maken of gewoon zorgen voor wat meer tijd tussen de gangen door.

Amarula

Amarula cream & marula fruit is een heerlijke, romige likeur gemaakt van de Marula vruchten en verrijkt met verse room. Voordat zij deze lekkere likeur maken, wordt het fruit 2 jaar gerijpt in kleine Franse eiken vaten. Daarna wordt, na een aantal jaar, de room toegevoegd, waardoor een heerlijke zachte smaak ontstaat. Deze likeur wordt vaak gedronken bij de koffie. Het lekkerste is om de Amarula puur te drinken of on-the-rocks. Natuurlijk kun je er ook, net als ons, mee bakken en onze lekkere Amarula frambozen cheesecake brownies of deze heerlijke ijskoffie (aanrader!) maken.

Amarula trifle met oreo
Amarula trifle met oreo

Bereiding van de Amarula trifle met oreo

Voor dit toetje kun je ook als eerste zelf chocolade mousse maken. Volg hiervoor ons eigen recept: snelle chocolade mousse.

Zodra de chocolade mousse klaar is om gebruikt te worden, kunnen we dit heerlijke toetje maken.

Als eerste pak je een keukenmachine en maal je de oreo koekjes fijn. Je kunt er 1-2 apart houden, ter decoratie van de trifle. Je kunt ook de koekjes tot kruimels slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Stop in dat geval de koekjes in een diepvrieszakje, leg er een theedoek bovenop en gebruik de deegroller om van de koekjeskruimels te maken.

Pak dan een beslagkom en giet hier de ongeklopte slagroom en Amarula cream in. Klop alles samen tot een romige slagroom.

Nu gaan we de glaasjes vullen. Als eerste vullen we de bodem van de twee glazen met oreo kruimels. Schep dan de chocolade mousse op de koekkruimels en doe daar de Amarula slagroom bovenop. Daarna kun je het toetje versieren met de bewaarde oreo’s (de koekjes die je bewaard hebt).

Je kunt de trifle nog eventjes in de koelkast laten staan, zodat het steviger wordt of natuurlijk gelijk opeten. Dit toetje is ontzettend lekker, dus geniet ervan!

Enjoy!

Amarula trifle met oreo
Amarula trifle met oreo

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Laat gerust een reactie achter