Er is niets lekkerder dan een heerlijke plank vol anti pasti. In de Italiaanse keuken wordt antipasti altijd aan het begin van het diner geserveerd. Anti pasto betekent ‘voor de maaltijd’ en het meervoud is anti pasti. Eigenlijk is het gewoon een verzameling van allemaal lekkere Italiaanse gerechten. Denk aan heerlijke salami, verse parmaham, mozzarella, andere heerlijke Italiaanse kaasjes en natuurlijk iets van tomaatjes, olijven en gegrilde groente. Je kunt er ook heerlijke anti pasti spiesjes mee maken.
Onze favoriete anti pasti hebben wij samengevoegd en op een spiesje geregen. Op deze manier kun je ook van anti pasti genieten op een feestje, tijdens een picknick of bij een brunch. Deze anti pasti spiejes met de lekkerste Italiaanse ingredienten vormen een gezellig borrelhapje.
Bereiding van de anti pasti spiesjes
De bereiding van deze spiesjes is onwijs makkelijk. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar, giet deze daarna af.
Pak de satestokjes en rijg één voor één de ingredienten op het stokje. Wij begonnen bijvoorbeeld eerst met een tomaat, vervolgens met een tortellini en daarna regen we wat spinazie, salami, mozzarella op het stokje. Natuurlijk kun je de ingredienten herhalen en een andere volgorde aanhouden. Je kunt hem precies zo rijgen zoals jij zou willen.
Rijg alles stokjes door totdat alle ingrediënten op zijn.
Voila, een heerlijk tapas borrelhapje!
Enjoy!
Op zoek naar andere borrelhapjes? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Laat gerust een reactie achter