Recept

Appel IJsthee

Appel Ijsthee
Appel IJsthee
Appel IJsthee
Appel IJsthee

Tijdens de lente en zomer is de ijsthee niet aan te slepen bij ons thuis. Vaak kopen we het gewoon uit pak maar zo af en toe maken we een lekkere grote kan zelf. Het ideale van zelf ijsthee maken is dat je zelf de smaak kan kiezen, het zo zoet kan maken zoals je zelf wil en regelmatig kan afwisselen. Bovendien is het super simpel en een stuk gezonder dan uit een pak/fles. Dit recept is voor een ijsthee met appel. Wij kozen voor een heerlijke zwarte thee in combinatie met appelsap, citroen, munt en appel ter garnering. Het is een heerlijke verfrissende en zoete ijsthee waar je geen genoeg van kan krijgen tijdens de zomer. Deze appel ijsthee is misschien wel de makkelijkste ijsthee die wij hebben op onze blog. Weinig ingrediënten heb je en de thee is zo gemaakt. Ideaal!

Van deze ijsthee kun je ook gemakkelijk een volwassen drankje/cocktail maken. Voeg een scheutje tequila, witte rum of wodka toe aan de appel ijsthee en je hebt een heerlijke ijsthee cocktail. Super lekker!

Probeer ook onze andere ijsthee’s zoals onze perzik ijsthee en onze ijsthee met citroengras!

Appel Ijsthee
Appel Ijsthee

Hoe maak je deze heerlijke Appel Ijsthee

Doe als eerste al het water in een steelpannetje en zet deze op het vuur. Schep de suiker ook in de pan met water, roer alles goed door elkaar en breng het suikerwater aan de kook tot alle suiker is opgelost. Haal dan de pan van het vuur en voeg de zakjes zwarte thee toe. Laat de zakjes ongeveer 10 minuten trekken.

Wanneer de thee goed is getrokken, pak je een grote kan. Schenk hier de gezoete zwarte thee in en voeg de appelsap er aan toe. Pers een citroen uit en meng deze met de thee en appelsap. Roer alles goed door elkaar.

Zodra je de ijsthee wil drinken, voeg je ijsblokjes, dungesneden plakjes appel, verse munt en eventueel wat plakjes citroen toe.

De ijsthee zelf kun je wel een aantal dagen in de koelkast bewaren, tenzij je de garnering (zoals de munt, plakjes appel en citroen) al in de kan hebt gedaan. Dan kun je hem 1-2 dagen in de koelkast bewaren. De ijsthee is vaak wel lekker wanneer je de munt al hebt toegevoegd. Hierdoor trekt de munt alvast wat meer in het drankje en smaakt het nog frisser.

Enjoy!

Appel Ijsthee
Appel Ijsthee

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesNon Alcoholische Drankjes

Laat gerust een reactie achter