Zin in heerlijke muffins? Zoek niet verder want wij hebben weer een heerlijk recept voor jullie klaar staan. Maak deze appel kaneel muffins voor een lunch, traktatie of high tea. Een makkelijke bereiding maar een resultaat om van te smullen.
Bereiding Appel Kaneel Muffins
Zet de oven aan op 180 graden.
Meng de bloem, bakpoeder en suiker met elkaar in een grote beslagkom. Roer even door met een spatel.
Voeg dan alle natte ingrediënten toe. De melk, olie, eieren en vanille extract. Klop alle ingrediënten met een garde door elkaar tot een luchtig beslag.
Schil een appel en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de appelstukjes samen met een halve eetlepel kaneel toe aan het beslag. Schep alles goed door elkaar.
Bekleed een bakblik met de muffinsvormpjes en vul elke muffinsvorm tot de rand vol.
Bak dan de muffins 20 minuten lang in de oven. Prik ze na 20 minuten met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn. Mocht er nog beslag aan de satéprikker zitten, zet de muffins dan terug in de oven en bak ze nog eens 5 minuten langer.
De muffins zijn zowel warm als koud super lekker! We kunnen namelijk begrijpen dat je hier gelijk je tanden in zou willen zetten.
Laat gerust een reactie achter