
Zin in heerlijke muffins? Zoek niet verder want wij hebben weer een heerlijk recept voor jullie klaar staan. Maak deze appel kaneel muffins voor een lunch, traktatie of high tea. Een makkelijke bereiding maar een resultaat om van te smullen.
Bereiding Appel Kaneel Muffins
Zet de oven aan op 200 graden.
Meng de bloem, bakpoeder en suiker met elkaar in een grote beslagkom. Roer even door met een spatel. Voeg in een andere kom de eieren, melk, vanille extract en zonnebloemolie samen en klop alles ingrediënten met een garde door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten beetje bij beetje toe aan de droge ingrediënten. Spatel alle ingrediënten door elkaar tot dat het een geheel wordt.
Snijd dan de appel in kleine stukjes. Voeg de stukjes appel en de grove kaneelsuiker toe aan het beslag en roer de stukjes er door heen.
Bekleed een bakblik met de muffinsvormpjes en vul elke muffinsvorm met twee eetlepel beslag.
Bak dan de muffins 20 minuten lang in de oven. Prik ze na 20 minuten met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn. Mocht er nog beslag aan de satéprikker zitten, zet de muffins dan terug in de oven en bak ze nog eens 5 minuten langer.
De muffins zijn zowel warm als koud super lekker! We kunnen namelijk begrijpen dat je hier gelijk je tanden in zou willen zetten.
Laat gerust een reactie achter