Heerlijk, cheesecake! Wij zijn er gek op en hebben dan ook al verschillende versies op de blog staan. Deze met blauwe bessen is een van onze favorieten. Nu hebben wij een nieuwe versie. Eentje die helemaal past bij deze tijd van het jaar. Een heerlijke appel karamel cheesecake. Heerlijk romig, zoet door de karamel en fris met het appeltje. Super lekker voor een verjaardag of traktatie.
Deze geweldige Appel Karamel cheesecake hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.
Bereiding van de Appel Karamel Cheesecake
Verhit de oven op 175 graden.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesmolten boter vervolgens toe aan de koekkruimels. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg hier de koekkruimels met boter in. Verspreid de koekbodem evenredig en druk het goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm eventjes in de koelkast.
Meng de roomkaas, crème fraîche, eieren, suiker en vanille extract met elkaar in een beslagkom. Klop alles goed door tot er een romig, glad mengsel ontstaat. Giet dan het mengsel boven op de koekjesbodem in de springvorm. Plaats de springvorm in de oven en bak de taart 50 minuten in de oven.
Ondertussen kunnen we alvast de karamel maken. Warm de slagroom op in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan. Wij doen voor de rest nog niks in de pan. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat het een egale kleur krijgt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op, het zal heel erg omhoog bubbelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit.
Haal de taart uit de oven en laat deze een kwartiertje afkoelen. Schil alvast een appel en snijd deze in stukjes. Giet vervolgens de karamelsaus hier overheen en beleg dan de taart met de stukjes appel.
Voilà, deze heerlijke cheesecake met karamel en appel is klaar. Snijd hem in stukjes en deel het uit aan al jouw visite.
Laat gerust een reactie achter