Recept

Appel en Speculaascake

Appel speculaas cake
Appel en Speculaascake

Deze appel en speculaascake is lekker voor op sinterklaasavond. Of je nu aan het wachten bent op de zak vol met cadeautjes of dat gewoon gezellig samen komt. Met deze appel en specualaascake haal je de sinterklaassfeer wel in huis. Serveer hem bij de koffie of lekker na het eten.

Bereiding

Warm de oven voor op 175 graden.

Schil de appels, snijd 1 appel in kleine stukjes en de ander in dunne plakjes. Weeg de bloem, suiker en boter af. Meng deze ingrediënten samen met de bakpoeder. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag. Voeg, zodra het beslag een glad mengsel is geworden, de appelstukjes (niet de plakjes!) er doorheen.

Verkruimel de speculaas koekjes in een keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Voeg ook deze koekkruimels door het beslag. Vet een cake bakblik (25 cm lang) in met een beetje boter en giet het beslag in de vorm. Leg de plakjes appel achter elkaar in een rijtje bovenop het beslag.

Plaats de bakblik in de oven en bak de cake ongeveer 50 minuten. Houd de cake tussendoor goed in de gaten. Prik met een saté prikker in de cake om te kijken of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar. Mocht er nog beslag aan de prikker zitten, dan moet de cake nog even in de oven blijven.

De cake is zowel warm als koud heerlijk. Ook erg lekker om hem direct uit de oven te serveren met een bolletje kaneel- of vanille ijs.

Wil je liever een andere cake bakken? Ga dan voor onze custardcake. Ook altijd een goede optie!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenSinterklaasCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter