Appelflappen

Appelflappen

Oud & Nieuw zonder appelflappen bestaat bij ons thuis niet. Naast de oliebollen, hebben wij altijd zelfgemaakte heerlijke appelflappen voor bij de champagne. Ze zijn heel gemakkelijk zelf te maken en ook nog eens snel klaar.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd dan de appel in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de kaneel en drie eetlepels suiker in een kommetje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Verdeel dan de helft van de vulling op de plakjes (van punt naar punt), maar houd de randen vrij. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen met een beetje ei (gebruik niet alles). Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk de randen dicht met een vork. Bestrijk dan de pakketjes met de rest van het ei. Strooi per pakketje één eetlepel suiker over het bladerdeeg.

Plaats dan de appelflappen in de oven en bak ze mooi goudbruin in 20-25 minuten.

Enjoy!

Appelflappen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureVoor bij de Koffie
Deel:

Laat gerust een reactie achter