Recept

Appelkruimel Koeken

Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken

Laatst hadden wij een aantal appels over en besloten wij hier iets heel lekkers mee te bakken. Iets wat wij altijd onwijs lekker vinden is appel in combinatie met het heerlijke kruimeldeeg. Daarom gingen we aan de slag en maakten wij deze overheerlijke appelkruimel koeken. Als basisrecept hielden wij dit recept voor onze bosbessen crumble koeken aan en met een paar aanpassingen kwamen wij zo op het recept voor deze appelkruimel gebakjes. Op onze instagram lieten we de stapjes al zien en wij kregen hier veel reacties op. Iedereen was nieuwsgierig naar het recept, wat wij heel goed kunnen begrijpen. Deze appelkoeken zijn zo ontzettend lekker! Bovendien zijn ze ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Heerlijk als traktatie voor visite of wanneer je iets te vieren hebt! Geniet van dit recept.

Bereiding van de Appelkruimel Koeken

Zet de oven aan op 175 graden en bedek een bakvorm met bakpapier.

Pak dan een kommetje en meng de bloem, de kristalsuiker en het bakpoeder met elkaar. Voeg dan de eieren, het vanille-extract en de koude roomboter toe. Kneed met je handen het deeg tot grove kruimels. Het is van belang dat de boter koud is, zodat je een goed kruimeldeeg kan maken.

Pak dan een ander kommetje voor de appels. Schil de appels en snijd ze daarna in fijne plakjes. Voeg de twee eetlepels basterdsuiker en maizena toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kaneelpoeder toe voor extra smaak.

Gebruik ⅔ van de kruimels en verspreid deze over de bodem van de bakvorm. Druk alles goed aan, zodat er een mooie bodem ontstaat. Verspreid dan de appelplakjes op de bodem en verspreid daarna de laatste kruimels eroverheen.

Schuif de bakvorm in de oven en bak de appelkruimel koeken 35-40 minuten in de oven. Zodra de koeken mooi goudbruin zijn, kun je ze uit de oven halen. Wacht wel nog eventjes met het eten en aansnijden tot ze afgekoeld zijn.

Geniet van deze heerlijk lekkernij!

P.s. de koeken zijn stiekem de dag daarna iets lekkerder.

Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken
Appelkruimel Koeken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en TaartenKoekjes

Laat gerust een reactie achter