Appelmoes uit de Slowcooker

Appelmoes uit de Slowcooker

Zelf appelmoes maken, iets makkelijkers is er niet en al helemaal niet als het uit de slowcooker komt. Het meeste werk van het maken van appelmoes is het schillen van de appels. Maar als je dat gedaan hebt is het een fluitje van een cent. Deze appelmoes uit de slowcooker zit boordevol smaak en is zonder extra toegevoegde suikers gemaakt. Hierdoor is het ook nog eens een gezondere versie dan de potjes uit de supermarkt.

Bereiding van de Appelmoes uit de Slowcooker

Schil en snijd alle appels in stukken. Plaats de stukjes appelmoes in de slowcooker.

Pers hierboven een citroen en voeg het water toe.

Zet de slowcooker aan op laag voor 6 uur of op hoog voor 4 uur of tot de appels heerlijk zacht zijn. Wij gebruiken een slowcooker met een inhoud van 4,7 liter.

Ondertussen maken wij alvast de potjes goed schoon en dompelen wij ze onder in heet water, zodat alle bacteriën dood zijn. Wanneer ze klaar zijn gebruik je een aardappelstamper om de appels tot moes te stampen. Hou je niet van stukjes in de appelmoes gebruik dan een staafmixer.

Vul de potjes en draai ze nog even om zodat al het lucht eruit gaat. Plaats de potjes vervolgens in de koelkast.

Geniet van jouw zelfgemaakte appelmoes.

Eet jouw appelmoes lekker warm. Voeg een beetje kaneel toe en je hebt een heerlijk toetje.

Appelmoes uit de Slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: SlowcookerGezondBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter