Recept

Appeltaart Granola

appeltaart granola
Appeltaart Granola
Appeltaart Granola

Eerllijk is eerlijk, waarschijnlijk koop je veel vaker granola dan dat je het zelf maakt. Bij ons thuis is dit in ieder geval wel zo, terwijl het toch erg makkelijk is om te maken. De laatste tijd zijn wij daar mee aan het testen. Zo kwamen we op deze heerlijke appeltaart granola. Wij vinden het zeker veel lekkerder en handiger dan de pakjes uit de supermarkt. En dan om wel 3 redenen: Allereerste bevat zelfgemaakte granola een stuk minder suiker dan de supermarkt granola. Ten tweede kun je zelf zoveel mogelijk varianten maken als je wil. Als laatste kun je zelf kiezen hoe groot de porties zullen zijn. Op deze manier kun je elke dag of elke paar dagen steeds genieten van een andere soort granola. Je hoeft dan niet steeds te wachten tot jouw pak op is.

Deze appeltaart granola is de eerste versie die wij hebben gemaakt, maar zeker niet de laatste. Hij is gemaakt van mueslivlokken, appel, rozijnen, walnoten en op smaak gebracht met kaneel. Lekker krokant en perfect om mee te ontbijten.

Bereiding van de Appeltaart Granola

Zet de oven aan op 175 graden.

Pak een kommetje en meng daar de mueslivlokken, 2 eetlepels honing en 1 theelepel kaneel in. Schil dan de appel en snijd deze in blokjes. Meng de appel ook met een theelepel kaneel.

Bekleed een bakblik met wat bakpapier en verspreid hier de mueslivlokken met appelstukjes over. Verdeel alles goed over de gehele bakplaat en mocht je grotere brokken mueslivlokken, door de honing, hebben haal die dan een beetje uit elkaar.

Plaats het bakblik in de oven en bak de granola in 20 minuten.

Haal de granola vervolgens uit de oven. Het zal nu lekker knapperig zijn. Laat de granola eventjes afkoelen en meng deze dan met de rozijnen en gehakte walnoten.

Nu kun je genieten van deze heerlijke appeltaart granola. Eet het met wat lekkere naturel yoghurt of kwark.

Enjoy!

Weet je wat ook erg lekker is om mee te ontbijten? Onze heerlijke appelkruimel van havermout. Gezond en makkelijk!

appeltaart granola
appeltaart granola
appeltaart granola

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter