Recept

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Wij zijn dol op asperges. Asperges zijn maar kort in het seizoen, maar als ze dan weer eindelijk in de schappen liggen gaan wij hier direct van genieten. Met dit ‘witte goud’ kun je volop variëren. Maak bijvoorbeeld deze asperge pakketjes. Heerlijke asperges in een jasje van bladerdeeg. In combinatie met ham en met een beetje kaas, zijn deze asperge bladerdeeg pakketjes een heerlijke vernieuwende manier om je asperges op tafel te zetten.

Dit recept is genoeg om twee pakketjes te maken. Je kunt ook minder asperges (bijvoorbeeld 3 stuks) in een pakketje doen en dan kun je meerdere pakketjes maken.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien op de bakplaat.

Schil de asperges en snijd het harde onderste gedeelte er van af. Daarna kook je de asperges samen met een beetje zout ongeveer 10-15 minuten, tot alle asperges bijtgaar zijn. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperge.

Bereiding van de Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Wanneer de asperges gaar zijn, haal je deze uit de pan. Giet de asperges niet af, want dan is er een vergrote kans dat de asperges zullen knakken.

Leg twee plakjes bladerdeeg in een ruit op het bakpapier. Plaats vervolgens de plakjes ham op de bladerdeeg en leg de asperges hierboven op. Vouw daarna de pakketjes dicht door de twee vrije punten naar elkaar toe te brengen en dicht te plakken.

Klop het ei goed los en smeer de pakketjes in. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pakketjes 20 minuten. Halverwege de tijd strooi je wat geraspte kaas over de pakketjes heen. De pakketjes zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn geworden. 

Eet smakelijk!

Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter