Recept

Asperge Risotto met Gerookte Zalm

Asperge Risotto met Gerookte Zalm

Het asperge seizoen is weer aangebroken en daar is vooral Shanna altijd heel blij mee. Zij kan onwijs genieten van het heerlijke witte goud. Nu de witte asperges weer in de winkels te vinden zijn, heeft zij weer alle kans om daar nieuwe recepten mee te maken. Deze asperge risotto met gerookte zalm stond al een tijdje op haar lijstje. Het eerste weekend dat de asperges weer te koop waren, stond zij dan ook in de keuken om dit gerecht te maken. Wij zijn namelijk alle 3 gek op risotto en deze witte asperges maken het helemaal af. Een heerlijk, romig gerecht en de gerookte zalm past natuurlijk al helemaal bij witte asperges. Een hele dikke aanrader!

Bereiding van de Asperge Risotto met Gerookte Zalm

Ter voorbereiding schil je eerst de asperges en snijd je de uiteinde af. Maak dan één liter groentebouillon. Je kunt ook een bouillon laten trekken met de schillen en restjes asperges. Snijd de ui fijn en pers het teentje knoflook uit.

Nu al het voorbereidende werk is gedaan, gaan we verder met de risotto. Pak een grote pan en fruit hier het sjalotje en teentje knoflook in aan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels een beetje glazig worden.

Wanneer de rijstkorrels een beetje glazig zijn, voeg je eerst de witte wijn toe. Roer alles goed door elkaar en wacht tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schep er dan een soeplepel groentebouillon bij. Snijd ook de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de rijst. Wacht na elke soeplepel bouillon tot de rijst het heeft opgenomen en schep dan weer een beetje bouillon bij. Herhaal alle stappen tot de bouillon op is. Dit kan ongeveer 25 minuten duren.

Zodra de risotto klaar is, voeg je als laatste de Parmezaanse kaas toe. Roer deze goed door de risotto en dan kunnen we opscheppen en de bordjes opmaken.

Schep als eerste een beetje risotto in de bordjes en versier deze vervolgens eerst met de rucola en daarna met de gerookte zalm.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Op zoek naar meer risotto recepten? Kijk dan eens op deze pagina.

Asperge Risotto met Gerookte Zalm
Asperge Risotto met Gerookte Zalm
Asperge Risotto met Gerookte Zalm
Asperge Risotto met Gerookte Zalm

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter