Recept

Asperge Tompouce met Ham

Asperge Tompouce met Ham

Deze asperge tompouce met ham heeft echt alles. Een lekker knapperig dakje, romige Hollandaise saus en natuurlijk het heerlijke witte goud. Het ziet er erg fancy uit maar is eigenlijk heel simpel om te maken. Met 25 minuutjes heb je dit heerlijke en prachtige gerecht klaar staan. Het is een lente-gebakje op je bord en super leuk om klaar te maken voor Pasen.

Bereiding Asperge Tompouce met Ham

Voor dit recept maken wij gebruik van ons recept voor de Hollandaise saus. Alle ingrediënten die je hier voor nodig hebt en de bereidingswijze vind je hier terug.

Allereerst zetten we de oven aan op 200 graden.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd dan elk plakje door de helft en leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Dit doe je om er voor te zorgen dat het bladerdeeg niet te bol wordt. Klop een eitje los en bestrijk de bladerdeeg plakjes met het ei.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in ca. 15 minuten goudbruin. Haal ze daarna in de oven en laat ze afkoelen.

Ondertussen schil je de asperges en haal je het kontje er van af. Kook de asperges in een grote pan met water. Kook ze 10 minuten lang en laat ze dan nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.

Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Leg dan 3 asperges hier bovenop en daar weer 2 plakjes beenham boven. Schep er wat saus over en plaats het overige plakje bladerdeeg bovenop.

De Asperge Tompouce met ham is klaar om gegeten te worden.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenVoorgerechtenFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter