Recept

Asperges met een Mosterd Dressing

Asperges met mosterd bieslook dressing

Heerlijk asperges! Jammer genoeg kun je maar een bepaalde tijd van deze heerlijke groente genieten, Natuurlijk kun je de asperges klaar maken met een romige Hollandaise saus. Maar je kunt er ook een twist aan geven. Deze asperges met een mosterd dressing zijn overheerlijk. Lekker met wat plakjes ham en natuurlijk een gekookt eitje.

Bereiding van de Asperges met Mosterd Dressing

We beginnen met het schillen van de asperges. Het schillen van asperges is erg belangrijk. Als je ze niet goed schilt, dan kauw je steeds op harde vezels. Schil daarom de asperges met een dunschiller en vanaf het kopje naar de onderkant. Snijd, na het schillen, een klein stukje van de harde onderkant af. Leg daarna de asperges in een diepe pan met een ruime hoeveelheid water. Voeg ook eventueel wat zout toe. Breng dan het water aan de kook en kook de asperges ongeveer 10-15 minuten. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook ook twee eitjes met de asperges mee. Deze moet je er wel na ongeveer 7 minuten uit halen, anders zullen de eieren te hard gekookt zijn.

Tijdens het koken van de asperges en de eieren, maken we de dressing alvast klaar. Meng de mosterd, citroensap, honing en walnootolie door elkaar. Snipper de bieslook en voeg ook deze toe aan de mosterd dressing.

Haal de asperges, na het koken, voorzichtig één voor één uit de pan. Giet de pan niet af, want dan heb je kans dat de stengels zullen breken tijdens het afgieten. Plaats de asperges op een bord en leg hier de plakjes ham over. Pel het gekookte eitje, snijd deze door de helft en voeg ook deze toe aan het gerecht. Als laatste besprenkel je het gerecht met de mosterd-bieslook dressing en dan kun je smullen!

Eet dit gerecht in combinatie met aardappeltjes. Wij hadden gekozen voor gebakken aardappelkrieltjes.

Smakelijk eten!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter