Recept

Aubergine Caprese Torentjes

Aubergine Caprese Torentjes
Aubergine Caprese Torentjes
Aubergine Caprese Torentjes
Aubergine Caprese Torentjes

De afgelopen maanden hebben wij met verschillende recepten al laten zien hoe veelzijdig de Nederlandse Aubergine is. Zo maakten wij een overheerlijke Indiase aubergine curry, aubergine chips en gegrilde aubergines van de barbecue. Met deze recepten wilden wij jullie laten zien dat aubergines goed zijn voor elk moment. Avondeten, snacks, op de BBQ, de Nederlandse aubergine kun je op vele momenten van de dag gebruiken! Dit keer laten wij dat zien met een heerlijk lunch gerecht. Deze aubergine caprese torentjes zijn ontzettend lekker! De aubergines hebben we gepaneerd waardoor ze lekker krokant zijn en de smaken van mozzarella en tomaat passen natuurlijk erg goed bij elkaar.

Doordat aubergines erg vezelrijk zijn is deze lunch erg voedzaam en gezond. Je zult sneller vol zitten waardoor je minder snel zal gaan snoepen in de loop van de middag. Voor ons is dat wel erg handig want wij hebben zeker vaak last van een zoete after-lunch dip. Dus een voedzame, vullende lunch is altijd welkom. Dit gerecht kun je trouwens ook maken als feestelijk voorgerecht.

Voor meer informatie over de aubergines kijk je op www.aubergine.nl

Bereiding van de

Aubergine Caprese Torentjes

Als eerste zet je de oven aan op 200 graden.

Snijd de aubergine in dikke plakken. Het liefste 6 plakken zodat je 3 plakjes per torentje hebt.

Zet dan 2 kommetjes neer. Kluts in 1 kommetje een eitje en vul de andere kom met panko en Parmezaanse kaas poeder. Je kunt het mengsel ook nog eventjes kruiden met wat peper.

Pak alvast de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Haal dan de aubergine plakjes eerst door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Zorg er voor dat de aubergines helemaal bedekt zijn met het krokante paneermeel. Leg de plakjes op de bakplaat. Herhaal dit tot alle plakjes zijn gedaan.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de aubergines mooi goudbruin krokant in 15-20 minuten.

Terwijl de aubergine in de oven zit, kun je alvast de balsamicostroop maken. Pak een steelpannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg zowel de balsamicoazijn als de kristalsuiker toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de balsamico inkoken op een middel laag vuurtje en in 15 minuten zal er een stroperige massa ontstaan, zoals een limonade siroop.

Haal de aubergine uit de oven en laat deze eventjes afkoelen.

Snijd dan de tomaat en mozzarella ook in plakjes. Nu kunnen we stapelen. Pak twee bordjes en leg hier eerst een plukje rucola op. Plaats dan als eerste een schijfje aubergine en vervolgens een plakje tomaat en mozzarella. Herhaal dit nog eens en eindig met een een plakje krokante aubergine. Schenk dan met een eetlepel een beetje balsamico siroop over de torentjes en ze zijn klaar om gegeten te worden.

Geniet van deze heerlijke lunch!

Aubergine Caprese Torentjes
Aubergine Caprese Torentjes
Aubergine Caprese Torentjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Koolhydraat Arme GerechtenVoorgerechtenLunch