Recept

Aubergine Chips

Aubergine Chips
Aubergine Chips
Aubergine Chips

Aubergines, you either love them or hate them. Ook bij ons thuis zijn de meningen redelijk verdeeld. Hoewel wij (Shanna, Kheira en Selma) er erg gek op zijn, zijn onze vriendjes dat minder. In samenwerking met aubergine.nl willen wij graag hen en jullie laten zien hoe lekker en verrassend veelzijdig de Nederlandse aubergine is. De komende maanden zullen jullie dan ook veel lekkere aubergine recepten voorbij zien komen.

De Nederlandse Aubergine

Dat de Nederlandse aubergine veelzijdig is, hebben wij al genoemd. Dat maakt de groente erg populair bij ons thuis. Je kunt ze heerlijk verwerken in een lekker stoofgerecht, in een salade of er kan een lekkere melanzane mee worden gemaakt. Bovendien is de aubergine erg vezelrijk, waardoor je snel vol zal zitten. Hierdoor leent deze groente zich ook zeker voor een gezonde levensstijl, maar ook voor koolhydraatarme gerechten.

Vandaag delen wij een heerlijke gezonde snack gemaakt met de aubergine. Deze aubergine chips is de perfecte gezonde snack om tijdens de middag te nuttigen of om met een borrel/feestje op tafel te zetten. Vergeet dan ook zeker niet om hier onze heerlijke tzatziki dip of yoghurt dip bij te maken. Deze dips passen echt heerlijk bij de aubergine chips.

Bereiding van de Aubergine Chips

Belangrijk bij dit recept is dat de aubergine nog een beetje stevig is en niet al een tijdje bij jullie in de keuken ligt.

Zet de oven aan op 175 graden.

Snijd als eerste de aubergine in zo dun mogelijke plakjes. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een mandoline en deze op stand 1 gezet. Wanneer je de hele aubergine op hebt gesneden, leg je alle schijfjes apart op een bordje met keukenpapier. Bestrooi ze dan met zout en laat ze uitlekken op het keukenpapier. Wacht 10 minuten. Dep ze daarna nog eens droog met een stukje keukenpapier. Het is namelijk erg belangrijk dat de aubergine plakjes niet te veel vocht bevatten, anders zullen de chips niet knapperig worden.

Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg alle plakjes aubergine apart van elkaar op de bakplaat en spray hier de bakspray over. Bestrooi ze daarna met oregano en eventueel peper.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven de oven en laat ze 10 minuten bakken. Draai ze na deze 10 minuten om en bak ze dan nogmaals 10 minuten.

Nu zijn de chips lekker knapperig en kun je ze dippen in onze heerlijke yoghurtdip of tzatziki dip. Geniet er wel gelijk van, want als je ze een tijdje laat staan zullen ze niet meer zo knapperig zijn.

Geniet van deze heerlijke gezonde snack!

Enjoy!

Op zoek naar andere gezonde tussendoortjes? Wij hebben ook al eens eerdercourgette chips gemaakt enzoete aardappel chips. Beide ook zeker de moeite waard om te maken!

Aubergine Chips
Aubergine Chips
Aubergine Chips

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelGezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter