Mmmm frietjes, zijn jullie daar ook zo gek op? Wij vinden het zo lekker, dat wij het bijna elke week wel een keertje eten. Om wat gezonder te kunnen snoepen en snacken besloten wij van aubergine frietjes te maken. We hebben ze heerlijk gekruid en omhuld met een Parmezaanse kaas korstje. Heerlijk! Lekker knapperig en de aubergine is lekker zacht. Een heerlijke snack en een perfecte (koolhydraat arme) vervanger voor de gewone aardappel frietjes. Makkelijk en gezond, wat wil je nog meer!
Bereiding van de Aubergine Frietjes met Parmezaanse Kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was als eerste de aubergine en snijd deze in dikke repen.
Pak dan 3 kommetjes. Zet in 1 kom de bloem, in de ander het eitje en meng in het laatste kommetje de Parmezaanse kaas met de panko. Klop het eitje los en kruid deze met een beetje peper en zout.
Haal dan eerst de aubergine repen door de bloem, vervolgens door het geklopte eitje en als laatste door de Parmezaanse kaas met Panko. Herhaal dit bij elke aubergine frietje.
Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg hier alle frietjes op met een beetje afstand van elkaar. Plaats de bakplaat in de oven en bak de aubergine frietjes in 20-25 gaar en goudbruin. Je kunt ze halverwege ook nog een keertje omdraaien dat zowel de onderkant lekker knapperig en bruin wordt.
Eet deze heerlijke frietjes met een stukje vlees, vis of een lekkere salade. Ook is het heerlijk om als snack te eten en ze in de ketchup te dopen. Kortom je kunt er vele kanten mee op. Genieten zul je sowieso doen!
Enjoy!
Meer recepten met aubergine? Wellicht is deze overheerlijke melanzane wel wat voor jou. Liever snacken? Maak dan deze aubergine pizza’s.