Zin in pizza maar niet zoveel calorieen? Maak dan deze koolhydraatarme aubergine pizza. Heerlijke aubergine plakjes belegd met tomatensaus, mozzarella en champignons. Natuurlijk kun je ook deze pizza’s beleggen met van alles wat jou lekker lijkt. Zo kun je vleeswaren toevoegen of mozzarella vervangen met bijvoorbeeld geitenkaas. Wij hielden het lekker vegetarisch en genoten hier tijdens het avondeten van. Je zou deze aubergine pizza’s ook kunnen eten als lunch.
Bereiding van de Aubergine Pizza
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Snijd de aubergine in plakken door hem in de lengte te snijden. leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de plakken met tomatensaus. Snijd dan de mozzarella in plakjes en beleg hier de aubergine mee. Als laatste kun je de pizza beleggen met van alles wat jou lekker lijkt. Wij hebben er champignon plakjes opgelegd.
Zet de bakplaat in de oven en bak de aubergine in 20-25 minuten gaar (tot de kaas lekker gesmolten is).
Haal de aubergine pizza uit de oven en geniet er van met een lekkere salade erbij.
Tip: Je kunt ook de aubergines in ronde plakjes snijden en beleggen als pizza. Op deze manier heb je een gezonde snack om uit te delen!
Ik ga dit recept zeker een keer klaarmaken. Ik moet alleen wel een nieuwe bakplaat hebben. Heeft iemand een tips waar ik goede bakplaten kan halen. ik heb gehoord van horecatraders, maar heeft iemand al ervaring met dit bedrijf. Alvast bedankt.
Ik heb dit gewoon in een ovenschaal gemaakt, je hebt dus niet persé een bakplaat nodig.
Zowel met als zonder de champignons vonden wij het een lekker gerecht. De aubergines hadden wel een stevige bite, dus denk erover ze volgende keer eerst even kort te bakken. Heb er pasta/pesto bij geserveerd. Dank voor het recept!
Hi Lieke!
Graag gedaan en bedankt voor de ovenschaal tip! Super leuk dat je ons recept hebt gemaakt en fijn dat het zo lekker gesmaakt hebt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma