Recept

Avocado Limoencake

Avocado Limoencake

Wisten jullie dat je ook heerlijke zoete recepten kunt maken met avocado? Het meest voorkomende bakgerecht dat gemaakt wordt met avocado’s is brownies. Wij wilden echter iets anders uitproberen en een combinatie maken van twee super lekkere dingen: cake en avocado. Dit heeft  geresulteerd in een heerlijke luchtige, romige cake zonder het gebruik van melk of boter. Daarnaast past de smaak van limoen en avocado ook nog eens heel goed bij elkaar en roomkaas frosting maakt het gewoon helemaal af.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Verwijder de schil en pit van de avocado en pureer het vruchtvlees, met een staafmixer, tot een glad mengsel. Voeg dan één voor één de eieren toe aan avocado. Mix de droge ingredienten (bloem, bakpoeder en suiker) met elkaar en voeg ze beetje bij beetje toe aan de avocado met eieren. Klop alles luchtig met een handmixer. Pers een limoen uit en roer de limoensap met het vanille extract door de avocado cakemix.

Vet een cakeblik in en giet het romige cake mengsel in de bakblik. Plaats de cake in de oven en bak deze binnen 30 minuten af.

Klop de monchou los met een vork en voeg de poedersuiker hieraan toe. Pel dan de pistachenoten en maal deze in grove stukjes.

Laat de cake, wanneer deze klaar is, afkoelen voordat je de roomkaas er boven op smeert. Zodra hij afgekoeld is, smeer je de roomkaas op de bovenkant van de cake en strooi je de stukjes pistache er over heen.

Snijd de cake in plakjes.

Geniet van deze luchtig romige cake!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter