Recept

Aziatische Koolsalade

Aziatische Koolsalade
Aziatische Koolsalade

Deze Aziatische Koolsalade is heerlijk bij vis of kip, maar ook lekker op tortilla’s, taco’s en op burgers. Een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Deze kleurrijke salade maakt van jouw maaltijd een feestje.

Het maken van de Aziatische Koolsalade

Het maken van deze salade is onwijs simpel. In slechts een paar handelingen heb je dit gerechtje al klaar gemaakt.

Als eerste snijden wij het knoflookteentje fijn. Je kunt hier ook een knoflookpers voor gebruiken.

Dan mengen wij de sesamolie, honing, sojasaus en azijn samen met de knoflook in een kommetje. Dit is de dressing voor de koolsalade.

Vervolgens mengen wij de rode kool en wortel in een andere kom. Wij hebben voor deze salade kant en klare gesneden rode kool en wortel gebruikt. Natuurlijk kun je dit ook zelf in reepjes snijden en de wortel raspen in slierten. Snijd de bosui in ringen en voeg deze toe aan de kool en wortel. Meng alles goed door elkaar en schenk de dressing over de rauwkost.

Laat dan alles ongeveer 15-30 minuten in trekken voor de smaak. Verdeel na een halfuurtje nog wat koriander en sesamzaadjes over de salade.

Nu kun je er lekker van genieten. Gebruik het als basis of geniet van deze heerlijke lichte lunch.

Enjoy!

Je kunt deze Koolsalade gebruiken bij bijvoorbeeld deze overheerlijke pulled chicken.

Aziatische Koolsalade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSaladesBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter