Recept

Baba Ganoush

Baba Ganoush
Baba Ganoush
Baba Ganoush

De meeste van jullie zullen de dip Baba Ganoush wellicht wel kennen, maar voor degene die niet weten waar wij het over hebben leggen wij het graag eventjes uit. Baba Ganoush is een dip/salade gemaakt van geroosterde aubergines. Het is een traditioneel gerecht dat afkomstig is uit de Libanese en Syrische keuken. De dip is zalig op een broodje en lekker om naan- en platbrood in te dippen. Naast geroosterde aubergines vind je ook knoflook, tahini, citroensap en kruiden als komijn en paprikapoeder in de dip terug. Heerlijk smaken en erg gemakkelijk om te maken. Leuk om tijdens een borrel op tafel te zetten. Serveer het samen met andere mezze gerechtjes zoals olijven, feta, hummus, platbrood, falafel en muhammara.

In het originele recept worden de aubergines geroosterd boven houtskool maar in dit recept maken wij gebruik van onze oven om de aubergines te grillen.

Bereiding van de Baba Ganoush

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was je aubergine en prik met satéprikker gaatjes in de aubergine, zodat het gelijkmatig gaart. Bestrijk de aubergine met olijfolie. Grill de aubergines in de oven 45 minuten tot een 1 uur.

Laat de aubergines even afkoelen, voordat je begint met de volgende stap. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en plaats het in een keukenmachine, samen met de tahini, knoflook, citroensap en de kruiden.

Serveer de Baba Ganoush met wat olijfolie, paprikapoeder en krulpeterselie en met volkoren pita’s of iets anders om mee te dippen.

Eet Smakelijk!

Baba Ganoush
Baba Ganoush
Baba Ganoush

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelDips, Sauzen en Smeersels