Dit recept voor bagels is ons eerste recept voor de airfryer. Het zelf maken van bagels stond al een tijdje op ons lijstje en nu was het dan eindelijk zover. Wij hadden al eens gelezen dat je in de airfryer makkelijk brood kan maken. Nu we dan eindelijk een airfryer hebben, gaan we hier mooi mee experimenteren. Voornamelijk ook omdat wij jullie graag veel inspiratie willen geven op het gebied van het koken met de airfryer. Deze bagels uit de airfryer zijn ontzettend lekker, goudbruin en goed van smaak. en zijn ze ook nog eens makkelijk te maken. Heerlijk met wat roomkaas, gerookte zalm, tonijn of eiersalade!
Bereiding van de Bagels uit de Airfryer
In een grote kom mixen wij de bloem, bakpoeder, zout, knoflookpoeder en uienpoeder door elkaar heen. Mix als laatste ook de zonnebloempitten door het bloem heen.
Voeg de griekse yoghurt toe en mix het met een spatel erdoorheen tot het een deeg vormt. Kneed het deeg tot het een bal vormt.
Verdeel het deeg in vieren en vorm ieder deegbal om tot een bagel. Strooi op een bord de ‘Everything but Bagel Seasoning’ en dip daar de bagels, een voor een, in. Zorg ervoor dat de bagels genoeg seasoning hebben rondom.
Klop het ei los met een klein beetje water. Met een kwastje verdelen wij dit geklopte ei over de bovenkant van de bagels heen.
Airfry de bagels op 150 graden van 12 tot 15 minuten en laat ze even afkoelen voordat je je tanden erin zet.
Laat gerust een reactie achter