Tegenwoordig zijn wij helemaal weg van de bananen muffins en bananenbroden. Bananen muffins zijn echt de ideale snelle ontbijtjes en gelden perfect als tussendoortje. Deze bananen muffins zijn gevuld met noten. Wij hadden gekozen voor walnoten en pecannoten, maar je kunt allerlei soorten noten in deze muffins verwerken. Door de noten krijgen de muffins een meer hartige smaak en zorgt die voor een portie gezonde voedingsstoffen. Dat maakt deze bananen muffins met noten perfect én zo smaken ze ook!
Bereiding van Bananen Muffins met Noten
In dit recept maken wij gebruik van extra rijpe bananen. Zijn jouw bananen nog groen of geel, dan kan je dit versnellen door de oven voor te verwarmen op 150 graden en de bananen met schil op een bakplaat met bakpapier te verspreiden. Plaats de bananen in het midden van de oven gedurende 15 tot 30 minuten tot ze zwart zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen.
Snijd de gemengde noten. Wij hebben in dit recept amandelen en walnoten gebruikt, maar je kan in principe gewoon de noten gebruiken die jij lekker vindt.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Met een bakspray of olijfolie vetten wij de cupcakevorm in. Je kan ook gebruik maken van cupcakevormpjes.
In een grote kom mengen wij de bloem, de baking soda en het zout. Zet het vervolgens opzij.
Voeg de bananen, de honing, het vanille-extract, de olijfolie, het ei, de melk en de Griekse yoghurt toe aan de blender. Mix het beslag tot het volledig gemengd en egaal is.
Wij zijn zelf helemaal fan van onze blender Optimum 9400X, die kun je hier kopen. Met de kortingscode: ‘dekokendezussen’ krijg je nu €20 korting op jouw nieuwe blender!
Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten heen. Voeg als laatste de gemengde noten en spatel dit er ook kort doorheen. Bewaar genoeg gemengde noten, die je later in de bovenkant van de muffins kan duwen.
Verdeel het bananenbeslag over de cupcakevormpjes. Doe dan extra gemengde noten over de muffins heen. Bak de muffins in de oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot de muffins gaar zijn.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze vervolgens uit de vorm en verplaats ze dan naar een koelrek en laat ze verder afkoelen.
Deze muffins kan je een paar dagen bewaren in de koelkast en een paar weken in de vriezer. Als je er zolang vanaf kan blijven!