Een heerlijke bananenbrood is niet meer weg te denken uit de keuken. Zelf zijn wij ook gek op een lekkere bananenbrood. Ideaal als ontbijt maar ook een (redelijk) gezond tussendoortje. Deze bananenbrood met kokos en walnoten is een super lekkere versie van het klassieke bananenbrood. Hiervoor gebruiken wij geen suiker maar honing waardoor het iets gezonder wordt. Zeker het proberen waard!
Bereiding
Zet de oven aan op 180 graden
De bereiding van dit bananenbrood is eigenlijk erg simpel. Mix alle bananen, eieren, het vanille-extract, honing en kaneelpoeder met elkaar in een blender of prak alles fijn in een kommetje. Meng de droge ingrediënten, bloem, bakpoeder en kokosrasp, met elkaar in een grote kom. Voeg dan het bananen- eiermengsel toe en roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel. Er mogen geen klontjes achter blijven. Als laatste roer je de stukjes walnoot door het beslag heen.
Bekleed een cake vorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Plaats dan de vorm in de oven en bak het bananenbrood binnen 45 minuten af.
Geniet ervan!
Bewaartips:
- Je kunt het bananenbrood ook in plakjes afzonderlijk bewaren in de vriezer. Het brood is dan ongeveer 1 maand houdbaar
- Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kun je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.
Ik zie dat er bovenop ook een banaan ligt is die extra of zit die bij de 3 bananen in?
Hi Desiree,
Dit is inderdaad extra, ter versiering van het brood, net zoals de walnoten bovenop. Het is niet essentieel voor de smaak.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma