Recept

Chocolade Bananenbrood Muffins

Bananenbrood Muffins
Bananenbrood Muffins

Deze gezonde chocolade bananenbrood muffins zijn hier perfect om jouw dag goed te beginnen. Heerlijk met een beetje cacao en pecannoten, Ze zijn onwijs simpel om te maken en onwijs gezond. De muffins bevatten namelijk geen suiker, enkel een beetje honing. Hierdoor smaken ze alleen niet zo zoet als je de gewone muffin. Wel is het daardoor een verantwoord en gezond tussendoortje.

Bereiding van de Chocolade Bananenbrood Muffins

Zet de oven alvast aan op 200 graden en smeer de muffin bakvorm in met een beetje olie.

Weeg de bloem en cacaopoeder af met een keukenweegschaal. Meng beide ingrediënten met elkaar in een grote mengkom en voeg ook de bakpoeder toe.

Breek de bananen in stukjes en pureer deze met een blender, of keukenmachine. Daarna kun je de eieren, honing en het melk toevoegen en mix alles tot een glad mengsel.

Spatel het bananen eiermengsel door de bloem en cacaopoeder. Klop met een garde alle ingrediënten tot een luchtig beslag. Breek de pecannoten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag. Bewaar 12 hele noten voor de garnering van de bananenbrood muffins.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Vul elk vormpje ongeveer driekwart met het beslag en leg een hele pecannoot boven op.

Plaats dan de muffins in de oven en ze gaar in ongeveer 20 minuten. Kijk na 20 minuten of de muffins gaar zijn. Je kunt door middel van een satéprikker kijken of de muffins nog vochtig van binnen zijn. Als ze nog nat zijn, laat ze dan nog een paar minuten langer bakken.

De bananenbrood muffins zijn zowel warm als afgekoeld om te smullen!

Geniet ervan!

PS. Je kunt deze broodjes makkelijk een paar dagen van te voren maken. Zodat je er dagenlang van kan genieten. Ook kun je ze tot een maand in de vriezer bewaren.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde TussendoortjesOntbijt

Laat gerust een reactie achter