Recept

Bananen Muffins met Chocolate Chips

Bananenmuffins met Chocolate Chips
Bananenmuffins met Chocolate Chips
Bananenmuffins met Chocolate Chips

Eén van onze favoriete tussendoortjes is een sneetje bananenbrood. Het is net een stukje cake, maar dan een stuk gezonder. Het stilt net eventjes die zoete trek en daarnaast kun je telkens variëren met de smaak. Op onze blog vind je al reeds een heerlijke versie bananenbrood met kokos en walnoten en je kunt een chocolade bananenbrood vinden. Nu hebben wij in plaats van een heel bananenbrood, bananen muffins gemaakt. Of nog beter gezegd, bananen muffins met chocolate chips! Deze lekkere muffins zijn zoet door de rijpe bananen en wat honing. Daarnaast zijn ze niet alleen lekker als zoet tussendoortje, maar ook als ontbijt.

De muffins kun je prima invriezen. Ze blijven ongeveer een maandje goed. Haal ze ongeveer een half uurtje van te voren uit de vriezer en warm ze op in de magnetron.

Bereiding van de Bananen Muffins met Chocolate Chips

In dit recept maken wij gebruik van extra rijpe bananen. Zijn jouw bananen nog groen of geel, dan kan je dit versnellen om de oven voor te verwarmen op 150 graden en de bananen op een bakplaat met bakpapier te verspreiden. Plaats de bananen in het midden van de oven gedurende 15 tot 30 minuten tot ze zwart zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Met een bakspray of olijfolie vetten wij de cupcakevorm in. Je kan ook gebruik maken van cupcakevormpjes.

In een grote kom mengen wij de bloem, de baking soda en het zout. Zet het vervolgens opzij.

Voeg de bananen, de honing, het vanille-extract, de olijfolie, het ei, de amandelmelk en de Griekse yoghurt toe aan de blender. Mix het mengsel tot het volledig gemengd en egaal is.

Met een spatel mengen wij de natte ingrediënten door de droge ingrediënten heen. Voeg als laatste de chocolate chips toe en spatel deze er kort doorheen. Bewaar genoeg chocolate chips, die je later bovenop het beslag kan duwen.

Verdeel het bananenbeslag over de muffinvormpjes. Doe er extra chocolate chips overheen. Bak de muffins in de oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot de muffins gaar zijn.

Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze vervolgens uit de vorm en verplaats ze naar een koelrek en laat ze verder afkoelen.

Deze muffins kan je een paar dagen bewaren in de koelkast en een paar weken in de vriezer. Als je er zo lang vanaf kan blijven!

Eet Smakelijk!

Vind je deze muffins lekker? Probeer ook de blueberry muffins of onze appel kaneel muffins!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtGezonde TussendoortjesZoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter