Recept

Bánh Mì Sandwiches

Bánh Mì Sandwiches
Bánh Mì Sandwiches

Van deze heerlijke Bánh Mì Sandwiches heeft Kheira zo genoten op een markt in Rotorua in Nieuw-Zeeland. Sindsdien praat ze non-stop over alle lekkere dingen die zij op deze markt heeft geprobeerd. Nu kunnen jullie ook proberen om dit goedgevulde Vietnamese broodje te maken en ervan te smullen..

Bereiding van de Bánh Mì Sandwiches

We beginnen met het maken van de marinade voor de kip. Deze marinade is super lekker en ook prima om te gebruiken voor andere recepten. Hij is zoet, pittig, maar ook een beetje fris.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de bosuitjes en de rode peper in reepjes en pers de knoflookteentjes uit. Als je niet van pittig houdt, kun je ervoor kiezen om de pitjes uit de rode peper te halen. Doe de bosuitjes, rode peper, knoflookteentjes, sojasaus, limoensap, bruine suiker en de piment in een ovenschaal en meng dit goed. Plaats de kipfilet in deze marinade en masseer het in de kip. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de kip gaar. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes over de lengte. Wij doen dit altijd met een kaasschaaf. Lekker makkelijk! Haal de korianderblaadjes van de stengels af en bak de pistoletjes af.

Braad de kip een paar minuten in de pan, zodat er een knapperig laagje omheen komt. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Nu is het tijd om het broodje te gaan maken. Snijd de broodjes door de midden en smeer de onderkant in met mayonaise. Eventueel kun je de bovenkant insmeren met sriracha of een andere hot sauce. Plaats de kipfilet erop en doe er vervolgens komkommer, wortel en koriander op. Vouw het broodje dicht.

Genieten maar!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Lunch
Deel:

Laat gerust een reactie achter