Maak nu zelf overheerlijke bao buns thuis! Vul ze met onze lekkere, zoete sticky teriyaki kip. Deze bao buns met sticky teriyaki kip zijn perfect in balans de zoete saus op de kippendijen, de zoetzure rode kool voor een lekkere knapperige bite een de bosui voor een frisse smaak.
De teriyaki saus die wij gebruiken is de nieuwe saus van Mama Asia. Deze saus is gemaakt met sesamolie, sojasaus en gember. Perfect om te gebruiken als smaakmaker op een Bao.
Bereiding van de Bao Buns met Sticky Teriyaki Kip
Voordat wij beginnen maken wij de zoetzure rode kool. Volg hier ons recept voor een makkelijke zoetzure rode kool.
Snijd de kippendijen in hapklare stukken en strooi de maizena eroverheen. Meng de kippendijen goed met de maizena. In een koekenpan verhitten wij de zonnebloemolie. Test of de olie warm is met een houten spatel (als er bubbels zijn is het goed warm). Zodra de olie warm genoeg is, voegen wij de kippendijen toe aan de zonnebloemolie. Bak de kip tot het lekker krokant is.
Terwijl de kipfilet wordt gebakken, stomen wij de Bao’s. We noemen de Bao’s vaak Bao Buns, maar Bao betekent Bun, dus dan zeg je eigenlijk Bun Bun. Stoom de Bao’s volgens de instructie op de verpakking.
Wanneer de kippendijen gaar zijn, maken wij de saus. Meng de teriyaki saus van Mama Asia en de honing goed met elkaar, voordat je de gefrituurde kip toevoegt.
Beleg iedere Bao met zoetzure rode kool, kippendijen, sesamzaadjes en vervolgens wat bosui.
Laat gerust een reactie achter