Recept

Basisrecept en Tips voor de Perfecte Pannenkoeken

Pannenkoeken, wat is dat toch een jeugdsentiment! Vroegen aten wij heel vaak pannenkoeken. Onze moeder bakte ze altijd in allerlei soorten smaken. Bij ons thuis zijn we meestal verdeeld in team zoet en team hartig. Shanna en Selma eten graag hun pannenkoeken met kaas en onze moeder is meer van de zoete pannenkoeken met appel. Dat is juist het mooie van pannenkoeken. Je kunt er alle kanten mee op. Het lekkerste is toch wel als je zelf de pannenkoekenmix maakt. Daarnaast is de bereiding ook erg belangrijk. Wij delen daarom hier ons basisrecept en tips voor de perfecte pannenkoeken. Hiermee kunnen jouw pannenkoeken haast niet meer mislukken.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie rondom pannenkoeken? Kijk dan eens op de pagina van Jumbo met pannenkoek recepten. Hier vind je heel veel lekkere ideeën.

5 Tips voor de Perfecte Pannenkoeken

  1. Gebruik verse ingrediënten. Oude eieren of oude melk kunnen invloed hebben op de luchtigheid van het beslag.
  2. Mix het beslag met een garde. Dit zorgt voor een luchtig beslag. Het is ook belangrijk om het beslag niet te lang te mixen. Hierdoor zullen de pannenkoeken eerder taai worden in plaats van zacht en soepel.
  3. Gebruik een goede pan. Een echte pannenkoekenpan is beter dan een gewone koekenpan. Deze speciale pannenkoekenpannen hebben vaak een goede bodem, waardoor de warmte zich goed verspreidt. Ook hebben ze een niet te hoge rand, waardoor je de pannenkoeken makkelijk kan omdraaien.
  4. Zorg ervoor dat de pan warm genoeg is, voordat je het beslag erin schenkt. Zet het vuur op middelhoog, zodra het beslag in de pan gaat. Dit om te voorkomen dat de buitenkant verbrand en de binnenkant nog niet gaar is. Ook is het belangrijk dat de pan niet te koud is. Hierdoor zuigt het beslag alle olie op, waardoor de pannenkoek weer te vettig wordt.
  5. Gebruik olie in plaats van boter om de pannenkoeken te bakken. Boter kan snel verbranden, waardoor jouw pannenkoeken ook sneller zullen verbranden. Olie is wat dat betreft geschikter om met hogere temperaturen te bakken. De soort olie maakt niet heel veel uit. Je kunt kiezen voor zonnebloemolie, kokosolie of een andere plantaardige olie.

Maak jouw pannenkoeken extra lekker zoet door wat toe te voegen. Denk aan een zakje vanillesuiker voor extra zoete pannenkoeken. Onze moeder doet er altijd een snufje kaneel door heen. Ook dat is altijd een goed idee.

Basisrecept voor Pannenkoeken

Bereiding van de Pannenkoeken

Pak een kom en mix hier de bloem en het zout met de eieren en de melk. Meng alles goed met elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.

Verwarm vervolgens een eetlepel olie in een koekenpan, of nog beter een pannenkoekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed warm is, voordat je de pannenkoeken gaat bakken.

Schenk een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoeken. Draai de pannenkoeken niet te snel om. Het beste is om de pannenkoeken, maar 1 keer te draaien. Je kunt ze het beste draaien, wanneer er kleine belletjes in het midden van de pannenkoek ontstaan. Herhaal al deze stappen tot het beslag op is. Schenk wel af en toe een beetje olie in de pan.

Serveer de pannenkoeken hoe jij ze het lekkerste vind. Je kunt rozijnen door het beslag gooien of de pannenkoeken in de pan versieren met plakjes appel of kaas. Natuurlijk kun je ze ook naturel houden en ze daarna bestrooien met poedersuiker of versieren met stroop. Hoe dan ook, jullie gaan zeker genieten van deze overheerlijke pannenkoeken!

Enjoy!

Liever American Pancakes? Kijk dan eens naar ons recept met bosbessen. Ook onwijs lekker!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenBasisrecept

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter