Recept

Basisrecept voor Flammkuchen

Basisrecept voor Flammkuchen
Basisrecept voor Flammkuchen

Flammkuchen, helemaal hot and happening. Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Wij aten deze voor eerst tijdens een lunch. Goed belegd met wat gegrilde groente en pulled pork. Wij dachten dat kunnen wij ook en dus maakten wij een basisrecept voor de bodem. Met ons basisrecept voor flammkuchen, kun je elke versie maken die je wilt. Varieer in verschillende toppings. Alles wat je lekker lijkt kan erop.

Bereiding van de Flammkuchen

Zeef het bloem boven een grote mengkom. Voeg de gist, snuf zout en de olijfolie toe en meng dit door elkaar. Voeg in scheutjes het water toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Leg het deeg in een met bloem bestuifde kom en laat het rijzen. Dek de kom af met vershoudfolie. Laat het deeg één uur rijzen.

Zorg ervoor dat het deeg niet te lang rijst. Zet het deeg, nadat het voldoende heeft gerezen in de koelkast. Anders wordt de flammkuchen minder knapperig.

Wanneer het deeg klaar is met rijzen, verdeel je het deeg in vier bollen. Rol de bollen één voor één uit. Nu is aan jou de keuze wat voor Flammkuchen je maakt. Bij sommige flammkuchen doe je het deeg samen met de topping in de oven. Bij andere smeer je er alleen creme fraiche erop en voeg je later de topping toe. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de flammkuchen ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Tip: Op zoek naar heerlijke combinatie voor op deze flammkunchen bodem? Kijk dan eventjes op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Pizza & FlammkuchenBasisrecept

Laat gerust een reactie achter