Recept

Basisrecept voor bechamelsaus

Bechamelsaus
Basisrecept voor Bechamelsaus
Basisrecept voor Bechamelsaus

Bechamelsaus, een heerlijke roomsaus die veel gebruikt wordt in de Italiaanse en Franse keuken. Deze saus past heel goed bij groente en pasta. De lekkere saus is zeker onmisbaar in een lekkere lasagne of op een croque monsieur. Het maken van Bechamelsaus is niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Het is alleen wel heel belangrijk dat je het goed doet, want als je de bloem niet genoeg laat garen, is deze saus niet lekker. Met dit heerlijke basisrecept voor bechamelsaus kan het eigenlijk niet fout gaan. Dan kun jij ook genieten van deze roomsaus.

Basisrecept voor Bechamelsaus

We beginnen door de boter te smelten in de pan. Als de boter volledig gesmolten is, voegen wij het bloem toe. Roer de bloem en laat het zachtjes garen. Er is nu een roux gemaakt.

Voeg de melk langzaam toe en roer goed tot er een gladde saus ontstaat. Breng de bechamelsaus vervolgens op smaak door er nootmuskaat, zout en peper aan toe te voegen.

Moet het een kaassaus worden? Voeg dan nu de kaas toe.

De saus is klaar wanneer het dikker is geworden en aan je lepel blijft plakken.

Nu kan je deze saus gebruiken in een lekkere lasagna of gewoon op je tosti!

Geniet ervan!

Bechamelsaus
Bechamelsaus
Bechamelsaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BasisreceptDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter