Wij vinden quiches heerlijk. Ze zijn gemakkelijk te maken, ideaal om vooraf te bereiden en je kunt er veel ingrediënten mee combineren. Een quiche is ook handig om jouw overgebleven restjes in te verwerken. Met het maken van quiches grijpen wij meestal nog naar een kant-en-klare bodem of gewoon plakjes bladerdeeg. Tijd dus voor een basis recept voor hartige taartdeeg. Super simpel en veel lekkerder!
Bereiding Hartige Taartdeeg
Het maken van het deeg is simpel. Meng de bloem, boter, water en ei allemaal met elkaar in een grote beslagkom. Kneed het tot een soepel deeg met je handen of gebruik hier een keukenmachine voor. Mocht het deeg nog te kruimelig zijn, voeg dan nog een eetlepel water toe. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor de quiche.
Vervolgens kun je het deeg uitrollen met wat bloem en bekleed hier dan jouw bakvorm mee. Vul de bakvorm met alle ingrediënten waarmee jij jouw quiche wil maken. Per quiche is het dan verschillend hoe lang het in de oven moet.
Quiche inspiratie nodig? Klik dan hier. Alle lekkere hartige taarten, quiche en plaattaarten staan bij elkaar verzamelt.
Dag kokende zussen, allereerst: wat een inspirerende website hebben jullie. Ga er zeker veel gebruik van maken. Vraag, is er een alternatief voor bloem, dit bevat namelijk heel veel koolhydraten, die voor mij funest zijn ivm diabetes. Dit is ook de reden dat ik niet meer kant en klaar bladerdeeg wil gebruiken, is ook een koolhydratenbom. Alvast bedankt, hartelijke groet, Tineke
Hi Tineke,
Bedankt voor jouw complimenten. Fijn dat je onze website zo leuk vindt!
Een eventuele koolhydraatarme alternatief voor bloem is kokosmeel of amandelmeel. Dit zou je beter kunnen gebruiken, dan gewone bloem.
Succes met het maken met allerlei lekkere recepten!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Dag Shanna,Kheira en Selma,
Wat een heerlijke gerechten,daar kan ik er veel van kiezen,niet allemaal want ik eet geen vlees,wel vis en gevogelte.
Ik zal de vullingen op mais/lijnzaad-wafels doen,want helaas kan ik niet tegen brood en andere deegwaren,maar zo eet ik mijn lunch al jaren en dat gaat goed.Ik verheug mij er nu al op van jullie recepten gebruik te maken om meer variatie aan mijn lunch aan te brengen.
Lieve groet,Peggy
Hoi Peggy,
Wat leuk om te lezen. Hopelijk hebben we genoeg recepten voor jou om te maken of die je kunt aanpassen.
Geniet er van.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma