Oh wat zijn wafels toch lekker. Wij kunnen weinig dingen bedenken wat nog lekkerder als ontbijt is dan deze warme wafels. Heerlijk versierd met vers fruit, poedersuiker en een beetje honing. Laatst kreeg ik een oud wafelijzer van mijn schoonouders. Tijd om een heerlijk basisrecept voor wafels te maken. Hier gaan jullie zeker weten van genieten!
Ons basisrecept voor wafels
Zet de wafelijzer aan en laat hem alvast warm worden.
Om deze lekkere wafels te maken, hebben wij drie kommen nodig.
In één grote kom mixen wij de bloem, bakpoeder, suiker, zout en kaneel. Splits de eieren. De kommetjes die in aanraking komen met het eiwit ontvetten wij met citroen.
In een andere kom kloppen wij de eiwitten stijf. In de laatste kom mixen wij de natte ingrediënten: eigeel, zonnebloemolie, melk en vanille-extract. Voeg deze natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Voeg de eiwitten in delen toe aan de andere kom en spatel de eiwitten erdoorheen.
Bak de wafels volgens de instructies van jouw wafelijzer.
Versier de wafels met lekker fruit, chocolade, slagroom of/en honing!
Laat gerust een reactie achter