Recept

BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg

BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg

Het is bijna vaderdag! Elk jaar zijn wij weer op zoek naar een super leuk cadeau voor onze vader. Vaak wordt het een leuk t-shirt, een fles whisky of een paar sokken. Dit jaar wilden wij wat speciaals gaan doen. Voor moederdag regelden we namelijk al een uitgebreide high tea en daarom wilden wij dit keer ook iets met lekker eten organiseren. Waar kunnen wij onze vader blij meemaken.. Bier & Pizza! En zodoende hebben wij een heerlijk pizzarecept bedacht voor op de BBQ. We moesten het recept natuurlijk wel even testen, voordat we hem zondag aan onze vader kunnen serveren. Deze heerlijk BBQ pizza chorizo van bierdeeg heeft, zoals de naam al verraad, bier in het deeg zitten. Daarnaast is de pizza lekker spicy door de chorizo en jalapeño pepers, die erop zitten.

Wij maakten deze pizza op de BBQ, het is immers mooi weer en met de pizza collectie van BOSKA kan het niet mis gaan. Zo gebruikten wij hun pizzasteen deluxe (voor op de BBQ), pizzaschep om de pizza op de steen te krijgen en van de steen te halen en een prachtige pizzasnijder en pizzaplank om de heerlijke pizza mee te serveren. Alles in huis voor de perfecte pizza BBQ party!

Bereiding van de BBQ Pizza Chorizo

Wij beginnen met het maken van het bierdeeg. Schenk het biertje in een pannetje en verwarm het bier tot het lauwwarm is. Wij gebruikten voor dit recept een Duvel biertje, wat een blond speciaalbiertje is.

In een mengkom mixen wij bloem met gist en zout. Schenk het bier erbij en zet de mixer aan met een deeghaak. Voeg vervolgens de honing toe. Kneed het verder met de hand tot het een bal vormt.

In een met bloem bestoven kom plaats je de deegbal. Dek het af met vershoudfolie of een schone theedoek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.

Kneed het deeg nogmaals door. Verdeel in 4 bolletjes en dek af met een schone theedoek. Laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de bbq met de pizzasteen erop.

Nu is het tijd om het deeg uit te rollen. Snijd de jalapeños in plakjes. Rol het deeg uit tot een grote cirkel en bestrijk het met tomatensaus. Verdeel hieroverheen de geraspte mozzarella, chorizo en jalapeños plakjes.

Schep de pizza op de pizzaschep en breng het naar de BBQ en plaats het op de voorverwarmde pizzasteen. Bak de pizza in ongeveer 6-8 minuten krokant en gaar.

Enjoy!

Wil je de pizza in de oven bakken? Verwarm dan de oven voor op 225 graden met de pizzasteen in de oven. Bak de pizza af tot deze goudbruin en gaar is. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg
BBQ Pizza Chorizo van Bierdeeg

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenPizza & FlammkuchenBarbecue

Laat gerust een reactie achter