Laatst gaven onze ouders een groot barbecue feest voor de hele familie. De meeste familieleden zijn echte vleeseters, maar gelukkig zijn er ook een paar bij die een lekker stukje vis weten te waarderen. Daarom hebben wij dit lekker frisse zalm pakketje met dille en cherrytomaten gemaakt voor op de barbecue. Natuurlijk kan het ook prima in de oven worden bereid. De zalm, die wij hebben gekocht, is zalm op de huid. Hierdoor valt de zalm niet uit elkaar, wanneer je het pakketje openmaakt. Voor de pakketjes heb je aluminiumfolie nodig. Zorg ervoor dat de glimmende kant aan de binnenkant van het pakketje zit, hierdoor blijft de inhoud beter warm.
Bereiding van dit Zalm pakketje met Dille
Snijd de cherrytomaatjes door de helft, Snijd een half plakje kruidenboter door de helft. Pers een halve citroen uit (je hebt per stukje zalm, maar één theelepel nodig). Leg een vel aluminiumfolie op je werkplek en leg in het midden de zalmmoot. Dep het stukje zalm droog. Strooi er een snufje zout en peper over. Giet dan een theelepel citroensap over de zalmmoot Plaats een klein takje dille op de zalm en leg daarop de halve tomaatjes en de stukjes kruidenboter. Vouw de folie daarna dicht.
Leg het pakketje ongeveer 10 minuutjes op de barbecue en smullen maar!
Enjoy!
Ook hebben wij een heerlijk zalm pakketje met asperges voor op de BBQ. Deze vind je hier.