Beenham uit de Slowcooker

Beenham uit de Slowcooker

Kies deze kerst voor een heerlijk, sappig kersthammetje. Deze beenham uit de slowcooker is lekker op smaak gebracht met mosterd en honing. Het koken met een slowcooker klinkt ideaal en dat is het ook. Je doet alle ingredienten in de pan en na een paar uurtjes heb jij een heerlijke sappig beenhammetje voor jouw kerstdiner. Super makkelijk en het resultaat is geweldig.

Mocht je wel een heerlijke hammetje willen bereiden met kerst maar heb je geen slowcooker. Maak dan de ham klaar in de oven. We rekenen ongeveer 10 minuten per 100 gram vlees.

Bereiding van het Slowcooker Kersthammetje

Doe alles in de blender, behalve het hammetje en blend het tot een egale saus.

Plaats de beenham in de slowcooker en schenk ¾ van de saus over de beenham heen. De rest is straks voor eroverheen.

Zet de slowcooker op stand low en gaar de beenham in 2,5 – 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees moet op 65°C liggen, check na 2 uur ieder kwartier/half uur of het vlees al zover is.

Schenk de rest van de saus eroverheen. Plaats hem eventueel nog onder de grillstand in de oven voor 6-8 minuten. Laat het even rusten voordat je het in plakken snijdt.

Serveer het met wat haricoverts en aardappeltjes.

Beenham uit de Slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsKerstSlowcookerVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter