Recept

Bieramisu

Bieramisu

Tiramisu is een ontzettend lekker, klassiek Italiaans nagerecht. Bijna iedereen kent het wel. Wij vinden het altijd leuk om verschillende variaties te maken van de tiramisu. Lekker met wat fruit, een andere soort drank, maar wel altijd met lange vingers, mascarpone en room. Onze limoncello tiramisu is groot favoriet hier op de blog, lekker fris en zoet tegelijk. Speciaal voor de feestdagen maakten wij een nieuwe variant. Snelle tiramisu met bier, oftewel bieramisu! Normaal gesproken wordt bieramisu met een donker biertje gemaakt, maar wij kozen voor de Lowlander Winter I.P.A. Dit is een iets lichter biertje, maar de Lowlander Winter I.P.A. is gebrouwen met gerecyclede sparrennaalden afkomstig van kerstbomen. Als dat niet feestelijk is, weten wij het ook niet meer.

De Lowlander Winter I.P.A.

De Lowlander Winter I.P.A. 2021 is gebrouwen met gerecyclede sparrennaalden afkomstig van kerstbomen. De met de hand geplukte en geconserveerde naalden geven de Winter I.P.A. aroma’s, die doen denken aan een winterse boswandeling. Ieder jaar opnieuw herinnert Lowlander Nederlanders eraan om bewuster om te gaan met de schoonheid van de natuur. Bewust omgaan met je kerstboom na de feestdagen en deze dus niet zomaar weggooien is hier een voorbeeld van. Een mooi initiatief en een mooie gedachte! De naalden en topjes worden met de hand geplukt en geconserveerd. Vervolgens vormden die naalden, samen met jeneverbes, de basis voor een frisse en fruitige Winter I.P.A. met 5% alcohol. Dankzij de bijzondere, winterse aroma’s complementeert het bier de smaak van geroosterde groenten en gegrild gevogelte en past het goed bij een wintergerecht, zoals gekruide, zacht gegaarde ragout met wortel en pappardelle.

Wij maakten dus een heerlijke bieramisu, die door het gebruik van de sparrennaalden en jeneverbes in het biertje ontzettend winters en feestelijk smaakt!

Bieramisu
Bieramisu

Bereiding van de Bieramisu

Pak een grote kom en schep hier de mascarpone in. Voeg dan de suiker toe en meng alles goed totdat de suiker helemaal is opgenomen. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het gaat het beste met een vork.

Voeg dan de opgeklopte slagroom toe en meng dit voorzichtig door de mascarpone.

Meng het bier samen met de koffie in een schaaltje.

Pak dan twee glaasjes. Breek de lange vingers in stukjes en dip deze één voor één in het bier met koffie. Houd de lange vingers niet te lang in het vocht, anders vallen ze uit elkaar.

Bedek de bodem van het glas met een laagje lange vingers (stukjes) en maak vervolgens een laag met het slagroom-mascarpone mengsel. Je kunt de mascarpone met een spuitzak in de glaasjes spuiten of met een lepel erin scheppen.

Leg op de laag mascarpone vervolgens weer een laagje lange vingers en maak het toetje af met nog een grote toef mascarpone-slagroom. Versier het toetje met een beetje cacao poeder.

Je kunt het toetje gelijk serveren of nog eventjes een half uurtje in de koelkast laten om op te stijven.

Dit toetje kun je ook deels apart voorbereiden. Zo kun je het mascarpone-slagroom mengsel alvast klaar zetten en op het laatste moment de bieramisu in de glaasjes te maken.

Geniet van dit heerlijke nagerecht!

Bieramisu
Bieramisu

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter